Η βελγική αστυνομία αποδεικνύεται… κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών των πολιτών της. Εκτός από το σάλο που προκάλεσε η ανικανότητα της να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας, στο υποτιθέμενο «ασφαλέστερο» αεροδρόμιο της Ευρώπης και να αποφύγει το τρομοκρατικό χτύπημα, για το οποίο ήταν ενήμερη, οι αστυνομικές αρχές πέφτουν συνεχώς σε λάθη.

Σήμερα, ο "δημοσιογράφος- τρομοκράτης"… που συνελήφθη στις 26 Μαρτίου, είναι ελεύθερος, αφού αποδείχτηκε ότι ο άνθρωπος δεν είχε καμία σχέση με τις επιθέσεις.

Ο ύποπτος​ αφέθηκε ελεύθερος, το απόγευμα της Δευτέρας, από τις βελγικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Πρόκειται για τον Φεϊζάλ Σεφού, τον άνθρωπο που είχε κατηγορηθεί ότι ήταν ο τρίτος βομβιστής που εικονίζεται στη γνωστή φωτογραφία των τριών μακελάρηδων του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ στις 22 Μαρτίου.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία, αναζητά από σήμερα εκ νέου πληροφορίες για την ταυτότητα του τρίτου δράστη, δίνο��τας στη δημοσιότητα νέα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του αεροδρομίου.

Μέχρι στιγμής, επιβεβαιωμένη είναι μόνο η συμμετοχή των δύο αδερφών Ελ-Μπακράουι, σε Ζάβεντεμ και Μαλμπέκ (σταθμός μετρό), όπως και του Λαχραουί στην επιχείρηση στο αεροδρόμιο.

Ο δημοσιογράφος Φεϊζάλ Σεφού, σύμφωνα με τις αρχές δεν είναι «ο άνθρωπος με το καπέλο» και δεν είχε καμία ανάμειξη στις επιθέσεις.