​Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία, μετά από πληροφορίες που θέλουν κρυφούς πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους να έχουν οργανώσει περισσότερες από 20 θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις στους δρόμους της χώρας.

Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών στην MI5 εκτιμούν ότι μπορεί να εμπλέκονται περισσότεροι από 50 τζιχαντιστές μεταξύ 450 εξτρεμιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μολονότι παρακολουθούνται από τις βρετ��νικές υπηρεσίες ασφαλείας, υπάρχει φόβος πως θα μπορούσαν να ξεκινήσουν επιθέσεις χωρίς προειδοποίηση.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στο επίκεντρο των αρχών βρίσκονται περίπου 450 ύποπτοι, με 50 από αυτούς να ελέγχονται ακόμα πιο εξονυχιστικά. «Όλοι στην αντιτρομοκρατική κοινότητα πιστεύουν ότι θα γίνει επίθεση στη Βρετανία. Δεν υπάρχει σημάδι πως έχει σταματήσει η απειλή για τη Βρετανία», δήλωσε πρώην αξιωματικός των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι αιματηρές επιθέσεις της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες οδήγησαν σε ακόμα πιο αυξημένα μέτρα ασφαλείας κοντά σε σημαντικά αξιοθέατα, σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια. Σημειώνεται, ότι μια ειδική ομάδα 70 αντρών SAS θα είναι σε επιφυλακή όλο το εικοσιτετράωρο για να σπεύσει σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας στη χώρα.

Η ομάδα που ονομάστηκε Blue Thunder εκπαιδεύεται εδώ και μήνες για πιθανές επιθέσεις.