​Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ολλανδίας συνέλαβε την Κυριακή στο Ρότερνταμ έναν 32χρονο Γάλλο ο οποίος φέρεται ότι σχεδίαζε μια επίθεση στη Γαλλία, ενώ υπό κράτηση έχουν τεθεί και άλλα τρία πρόσωπα, ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας.

"Οι γαλλικές αρχές ζήτησαν την Παρασκευή τη σύλληψη ενός Γάλλου πολίτη" για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκεται στον σχεδιασμό μιας τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Η επιχείρηση έγινε από την ειδική μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, με τη συμμετοχή μελών της υπηρεσίας πληροφοριών AIVD της Ολλανδίας και εισαγγελέων.

Οι δύο άλλοι συλληφθέντες είναι δύο άνδρες ηλικίας 43 και 47 ετών αλγερινής καταγωγής. Ο τρίτος δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε δύο κατοικίες στο δυτικό Ρότερνταμ και για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι των γειτονικών κτιρίων.

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος δύο ακόμη Αμερικανών από τις επιθέσεις στο Βέλγιο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν χθες ότι δύο ακό��α Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων των επιθέσεων της Τρίτης στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών.

«Επιβεβαιώνουμε τον θάνατο δύο ακόμα Αμερικανών υπηκόων στις Βρυξέλλες, και εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς τους», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το υπουργείο είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι δύο Αμερικανοί είχαν χάσει τη ζωή τους στις επιθέσεις.

Το ζευγάρι Τζάστιν και Στέφανι Σουλτς, Αμερικανοί που κατοικούσαν στο Βέλγιο, είχαν μόλις αφήσει τη μητέρα της δεύτερης στο αεροδρόμιο όταν έγινε η έκρηξη κοντά στο σημείο όπου γινόταν το check-in των πτήσεων. Τον θάνατό τους ανακοίνωσαν οι οικογένειές τους και αργότερα, μέσω Facebook, ο εργοδότης της Στέφανι Σουλτς.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο αδερφοί ολλανδικής υπηκοότητας που ήταν κάτοικοι της Νέας Υόρκης, ο Αλεξάντερ και ο Σάσα Πιντσάουσκι.

Άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία επαναλειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, που παραμένει κλειστό μετά από τις επιθέσεις αυτοκτονίας της Τρίτης.

«Δεν έχει αποφασιστεί πότε θα πραγματοποιηθεί η επανέναρξη των λειτουργιών του αεροδρομίου», δήλωσαν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου.