Από το Μεξικό έως τις Φιλιππίνες εκατομμύρια Καθολικών γιόρτασαν την Κυριακή του Πάσχα.

Στο Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε το Σάββατο στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, την βάπτιση πολλών πιστών της Καθολικής Εκκλησίας με καταγωγή από την Κίνα, το Βιετνάμ και την Νότιο Κορέα.

Την Κυριακή, χοροστάτησε της πασχαλιάτικης Θείας Λειτουργίας και απηύθυνε το καθιερωμένο μήνυμά του προς τους Πιστούς από την Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Δεκάδες χιλιάδες πιστοί γέμισαν την πλατεία.

«Ο Κύριος Ιησούς, που με την Ανάστασή του θριάμβευσε απέναντι στο κακό και την αμαρτία, ας ευνοήσει να βρεθούμε πιο κοντά στα θύματα της τρομοκρατίας, αυτής της τυφλής και απάνθρωπης μορφής βίας που συνεχίζει να σκορπά αίμα αθώων σε διάφορα μέρη του ��όσμου, όπως συνέβη στις πρόσφατες επιθέσεις στο Βέλγιο, στην Τουρκία, στη Νιγηρία, στο Καμερούν και στην Ακτή Ελεφαντοστού», ανέφερε.

Το Σάββατο, ο Ποντίφικας μπήκε στη σιωπηλή και σκοτεινή Βασιλική του Αγίου Πέτρου κρατώντας για να βλέπει μόνον ένα αναμμένο κερί. Τα φώτα άναψαν καθώς ανέβαινε στο ιερό, συμβολίζοντας την ανάσταση μετά τη σταύρωση του Κυρίου.

Το Πάσχα γιόρτασαν οι Καθολικοί και στη Βηθλεέμ στο Ναό της Γεννήσεως.

Με τον δικό τους παραδοσιακό τρόπο γιόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου οι Ινδιάνοι του Μεξικού φορώντας τα πασχαλιάτικα πολύχρωμα κοστούμια τους. Οι Iνδιάνοι της φυλής Γιακουί έχουν ταιριάξει τη δική τους παράδοση με την χριστιανική πίστη.

Το καθολικό Πάσχα γιορτάστηκε όμως και στο πολύπαθο Ιράκ. Οι χριστιανοί της Βαγδάτης συγκεντρώθηκαν στον Καθολικό ναό στο κέντρο της πόλης και παρακολούθησαν την πασχαλιάτικη Λειτουργία.