Στα χέρια του συριακού στρατού βρίσκεται και πάλι η αρχαία πόλη της Παλμύρας, η οποία για ένα χρόνο είχε καταληφθεί από Τζιχαντιστές.

Μετά από σφοδρές μάχες κατά την διάρκεια της νύχτας, «ο στρατός ελέγχει πλέον ολόκληρη την πόλη της Παλμύρας, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας πόλης και του κατοικημένου τμήματός της. Οι Τζιχαντιστές αποσύρθηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο στρατιωτική πηγή, και πρόσθεσε πως «οι μαχητές του ΙΚ «αναδιπλώθηκαν στο Σοκνέ, τη Ράκα και το Ντέιρ αλ Ζορ», τα προπύργιά τους στη βόρεια και την ανατολική Συρία.

CeiV8rkWQAAlzgA.jpg
Πλέον, οι μονάδες μηχανικού του στρατού εξουδετερώνουν τώρα δεκάδες βόμβες και νάρκες μέσα στην αρχαία πόλη της Παλμύρας.

Να αναφέρουμε, πως η ανακατάληψη της Παλμύρας από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, έγινε με την βοήθεια της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, καθώς από τις 7 Μαρτίου έχουν από κοινού εξαπολύσει επιχείρηση ώστε να θέσουν την αρχαία πόλη υπό έλεγχο.

Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβαν το κακό, καθώς τον ένα χρόνο που την είχαν στα χέρια τους οι Τζιχαντιστές,κατάφεραν να καταστρέψουν μέρος των θησαυρών της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, η οποία έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

«Σημαντικό άθλο» χαρακτήρισε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ την ανακατάληψη από τον στρατό της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, από τα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη την Κυριακή τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ, κατά τη δι��ρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, για την ανακατάληψη της πόλης της Παλμύρας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον ομόλογό του για την απελευθέρωση της πόλης της Παλμύρας που ανακατέλαβαν σήμερα οι Σύροι στρατιώτες από τους τρομοκράτες, τονίζοντας τη σημασία της προστασίας της μοναδικής αυτής ιστορικής πόλης για τον παγκόσμιο πολιτισμό», ανέφερε ο κ. Πέσκοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

Από την πλευρά του, ο κ. Άσαντ αναφέρθηκε «στη βοήθεια που προσέφεραν οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις και υπογράμμισε ότι η πρόοδος, όπως η απελευθέρωση της Παλμύρας, δεν θα είχε σταθεί δυνατή χωρίς την υποστήριξη της Ρωσίας», συνέχισε ο κ. Πεσκόφ.