Στη Λάρνακα κρατούνται 30 ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, που εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και είχαν σκοπό να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με ιταλική εφημερίδα oι προσαγωγές αυτές έγιναν στον απόηχο των πολύνεκρων επιθέσεων στις Βρυξέλλες. Τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι αυξημένα από τον Νοέμβριο, που πραγματοποιήθηκαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Παρισιού.

Στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου κυκλοφορούν περίπου 120 στρατιώτες, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας.

Το ίδιο δημοσίευμα, όμως, ��ονίζει ότι οι τουρκικές δυνάμεις στα Κατεχόμενα δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν την είσοδο τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Βέλγιο: Οι αρχές ζητούν αναβολή της «πορείας ενάντια στον φόβο»

Την ίδια ώρα, οι βελγικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες των Βρυξελλών να μην λάβουν μέρος για λόγους ασφαλείας στην «πορεία ενάντια στο φόβο», η οποία προγραμματιζόταν να πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες, πέντε ημέρες μετά από τις πολύνεκρες επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης.

«Δεδομένου ότι διατηρείται πλέον το επίπεδο απειλής 3, δεδομένου ότι διεξάγονται έρευνες (...) και δεδομένης της κινητοποίησης και της παρουσίας της αστυνομίας στην περιοχή (...) καλούμε τους πολίτες να μην διαδηλώσουν αύριο», δήλωσε ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Ιβάν Μαγέρ, ζητώντας «η διαδήλωση να αναβληθεί για μερικές εβδομάδες».

Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών, Γιαν Γιαμπόν, τάχθηκε υπέρ της πρότασης του δημάρχου.