Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται όπως όλα δείχνουν, ο τρίτος άνδρας με το καπέλο, τον οποίο όλοι αναζητούσαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όταν το φως της δημοσιότητας είδε φώτο του από κάμερα ασφαλείας, να συνοδεύει τους βομβιστές αυτοκτονίας στο Ζάβεντεμ.

Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις που μεταδίδει η εφημερίδα «Le Soir», ο άνδρας-μυστήριο, ταυτοποιήθηκε και ονομάζεται Φεϊσάλ Σεφού.

(Στην εν λόγω φώτο, απεικονίζονται στο κέντρο ο Ιμπραίμ Ελ Μπακράουι, στα αριστερά ο ειδικός βομβών Ναχίμ Λακράου που φορούν γάντια στο ένα χέρι με τις Αρχές να πιστεύουν πως εκεί έκρυβαν τους πυροκροτητές, αλλά και ο άνδρας «μυστήριο» με το καπέλο και τα άσπρα που συνελήφθη και ονομάζεται Φεϊσάλ Σεφού)

250316091745_5210.jpg
Παράλληλα, η βελγική εφημερίδα προσθέτει πως ο Σεφού, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν χθες Παρασκευή και εντοπίστηκε όταν τον αναγνώρισε οδηγός ταξί που τον μετέφερε την Τρίτη το πρωί στο αεροδρόμιο, και αποκαλύπτει πως ο Σεφού είναι δημοσιογράφος!

Στο παρελθόν ο Σεφού έχει κατηγορηθεί για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού στο Βέλγιο.

(Ο Σεφού όταν εργαζόταν ως δημοσιογράφος-Φώτο από το Twitter του Björn Stritzel)

CeeHIgJWEAE_D8a.jpg
Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε πως ο εισαγγελέας δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη αυτή την πληροφορία, ωστόσο σήμερα Σάββατο απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δύο ακόμη ύποπτους σε σχέση με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ο ένας, στον οποίο οι αρχές αναφέρονται ως «Φεϊσάλ Σ.», κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές επιθέσεις και απόπειρα τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο άνδρας αυτός συνελήφθη έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά.

Στο μεταξύ, ο μη έγκαιρος εντοπισμός και εξουδετέρωση του άλλου καμικάζι του αεροδρομίου, του Ιμπραήμ ελ Μπακράουι, εξακολουθεί να προκαλεί τριβές στις σχέσεις Βρυξελλών-Άγκυρας.

Χθες, ο Ερντογάν έκανε λόγο για ανίκανες κυβερνήσεις Βελγίου και Ολλανδίας που ενώ είχαν ειδοποιηθεί για τον ελ Μπακράουι τον άφησαν ασύλληπτο.

Σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου έκανε λόγο για ευθύνες του συνδέσμου της βελγικής αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο υπουργός εξήγησε ότι ο Ιμπραχίμ ελ Μπακραουί συνελήφθη στις 11 Ιουνίου 2015 στο Γκαζίαντεπ.

Ο Βέλγος σύνδεσμος στην Κωνσταντινούπολη ενημερώθηκε στις 26 Ιουνίου από την τουρκική αστυνομία, που δεν του έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Τρεις ημέρες αργότερα ο αστυνομικός έστειλε τις πληροφορίες στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας των Βρυξελλών που του ζήτησε να ερευνήσει και να μάθει περισσότερα. Όμως μέχρι τις 20 Ιουλίου ο αξιωματικός αυτός δεν έκανε τίποτα.