​Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Argenteuil, βορειοδυτικά του Παρισιού, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή και έκαναν ντου σε σπίτια υπόπτων. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, εκκενώθηκε μία πολυκατοικία προκειμένου να εξουδετερωθούν εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Μάλιστα, η αστυνομία συνέλαβε έναν τζιχαντιστή ο οποίος αποτελούσε μέλος ενός πυρήνα τρομοκρατών, που ετοίμαζαν νέες επιθέσεις στην Γαλλία.

Πρόκειται για τον 34χρονο Ρεντά Κρικέ, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας, είχε καταδικαστεί ερήμην του στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2015 μαζί με τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, που εμπλεκόταν στις επιθέσεις του Παρισιού.

328B226300000578-3508608-image-m-2_1458893418604.jpg
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι η σχεδιαζόμενη επίθεση βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο και θα λάμβανε χώρα σε γαλλικό έδαφος, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις πως συνδέεται με τα χτυπήματα του Παρισιού. Όπως είπε ο υπουργός, ο ύποπτος βρισκόταν υπό παρακολούθηση εδώ και πολλούς μήνες.

Η γαλλική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της για τον εντοπισμό των συνεργατών του Αμπντεσλάμ και των υπολοίπων τρομοκρατών που αιματοκύλησαν το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.