Σκόρπισαν τον τρόμο και έσπειραν τον θάνατο… Σκότωσαν τουλάχιστον 31 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 270 το μοιραίο πρωινό της 22ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Οι τρομοκράτες έμεναν στην πόλη που αιματοκύλησαν… και συγκεκριμένα ζούσαν σε διαμέρισμα στην περιοχή Schaerbeek. Εκεί σχεδίασαν τις επιθέσεις τους.

75s.jpg
Για πρώτη φορά, μετά από μόλις τρεις μέρες από το μακελειό των Βρυξελλών δίνονται στην δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του διαμερίσματος.

Μία βόμβα, χημικά, υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών και μια σημαία του ISIS βρέθηκαν μέσα στο σπίτι των αδελφών Καλίντ και Ιμπραΐμ Ελ Μπακράουι και του Νατζίμ Λααχράουι.

Σε υπολογιστή που βρισκόταν σε κάδο, βρήκαν και το σημείωμα αυτοκτονίας του Ιμπραΐμ Ελ Μπακράουι, στο οποίο έγραφε πόσο φοβισμένος και απελπισμένος ένιωθε.

g.jpg
Στη «διαθήκη» του, μακελάρης ανέφερε πως ��ίστευε ότι η αστυνομία των αναζητούσε παντού. Ήταν άλλωστε ανάμεσα στους ανθρώπους που καταζητούνταν για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

«Δεν ξέρω τι να κάνω πια. Με ψάχνουν παντού, πουθενά δεν είμαι ασφαλής, δεν ξέρω τι με περιμένει. Αν συνεχιστεί όλο αυτό θα καταλήξω στο ίδιο κελί «με αυτόν». Ποιον; Τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, τον εγκέφαλο του μακελειού στο Παρίσι.