​Οι βελγικές αρχές, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των τρομοκρατών που έβαψαν με αίμα τις Βρυξέλλες. Στόχος τους τώρα, είναι να βρουν τον άνδρα στα λευκά αλλά και τον Μοχάμεντ Αμπρινί, ο οποίος είναι στενός φίλος αυτού και του Αμπντεσλάμ.

Ο Αμπρινί είναι 31 ετών, Βέλγος, μαροκινής καταγωγής κι πιστεύεται ότι έπαιξε ρόλο-κλειδί και στο σχεδιασμό των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Παιδικός φίλος του Αμπντεσλάμ, γείτονες στο Μόλενμπεργκ και καταζητούμενος διεθνώς είχε χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνος και πιθανώς οπλισμένος».

Ο Αμπρινί μαζί με τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ και τον αδελφό του Μπραχίμ (που υπενθυμίζουμε πως ανατινάχτηκε κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο Παρίσι) στις 10 και στις 11 Νοεμβρίου, παραμονές του τρομοκρατικού χτυπήματος στη γαλλική πρωτεύουσα δηλαδή, πήγαν δυο φορές οδικώς από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι προκειμένου να νοικιάσουν κρυψώνες για τους τρομοκράτες.


Ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας είναι ένα άρθρο του Guardian για τον Αμπρινί, αμέσως μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ την περασμένη εβδομάδα:

«Ο Αμπρινί στη συνέχεια ταξίδεψε στο Παρίσι μεταφέροντας αυτούς που θα έκαναν τις επιθέσεις. Λίγες ημέρες πριν αιματοκυλίσουν την Πόλη του Φωτός, ο ίδιος εμφανίζεται σε κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης βενζινάδικου πρατηρίου καυσίμων στη βόρεια Γαλλία να αγοράζει αναψυκτικά μαζί με τον Αμπντεσλάμ και να οδηγεί το μαύρο Clio που αργότερα χρησιμοποιήθηκε στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού.

Εξαφανίστηκε μια μέρα πριν τις επιθέσεις του Παρισιού.
Δεν είναι σίγουρο αν βοήθησε στο συντονισμό των επιθέσεων, έστω από απόσταση, μιας και συγγενείς του ανέφεραν ότι τη νύχτα των επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Ο Αμπρινί θεωρείται ότι από τα 18 του είχε αναπτύξει εξτρεμιστική δράση. Ήταν γνωστός στην αστυνομία για κλοπές και παραβάσεις που σχετίζονταν με ναρκωτικά.


Το 2014 ο μικρότερος αδελφός του Σουλεϊμάν σκοτώθηκε στη Συρία, ενώ συμμετείχε σε ισλαμική πολιτοφυλακή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Αμπντελαχμίντ Αμπαούντ, επικεφαλής των επιθέσεων στο Παρίσι, ο οποίος σκοτώθηκε λίγες ημέρες αργότερα κατά την έφοδο των γαλλικών δυνάμεων σε διαμέρισμα σε προάστιο της Πόλης του Φωτός.


Ένα χρόνο πριν τις επιθέσεις στο Παρίσι ο Αμπρινί είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη και ενδεχομένως στη Συρία, καθώς και στο Μπέρμιγχαμ, τη Γερμανία και το Μαρόκο».