​Το Ισλαμικό Κράτος εκπαίδευσε τουλάχιστον 400 «μαχητές» του, με στόχο να επιτεθούν στην Ευρώπη, αναφέρει το Associated Press επικαλούμενο Ευρωπαίους και Ιρακινούς αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων το μέλος της γαλλικής γερουσίας Ναταλί Γκουλέ, έκαναν λόγο για στρατόπεδα σε Συρία, Ιράκ και «ενδεχομένως στο πρώην σοβιετικό μπλοκ», όπου οι «μαχητές» του Ι.Κ. εκπαιδεύονται για να επιτεθούν στη Δύση.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ειδικά εκπαιδευμένοι για «εξωτερικές επιθέσεις» μαχητές του Ι.Κ. πιθανώς να φτάνουν τους 600.

Σημειώνουν επίσης ότι περίπου 5.000 Ευρωπαίοι ταξίδεψαν στη Συρία, πολλοί από τους οποίους κατετάγησαν στο Ι.Κ.

61 τραυματίες είναι στην Εντατική

Ο αριθμός των τραυματιών των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες που διαπράχθηκαν την Τρίτη, ανέρχεται σε 300, ενώ ο απολογισμός των νεκρών παραμένει στους 31, σύμφωνα με αν��κοίνωση του υπουργείου Υγείας του Βελγίου.

Βάσει προηγούμενων επίσημων απολογισμών των βελγικών αρχών, οι τραυματίες ανέρχονταν σε 270, ενώ ορισμένα ΜΜΕ έκαναν λόγο για 32 έως 34 νεκρούς.

«Ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 31, ενώ ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε σε περίπου 300, από τους οποίους οι 150 νοσηλεύονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Βελγίου και διευκρινίζεται ότι οι 61 από τους 150 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Βρήκαν τη διαθήκη του ενός καμικάζι

Oι βελγικές αρχές ανέφεραν ότι σε ένα κάδο σκουπιδιών κοντά στο σπίτι των καμικάζι στις Βρυξέλλες, βρέθηκε ένας υπολογιστής στον οποίο ο ένας εκ των αδελφών Ελ Μπακραουί είχε γράψει τη διαθήκ�� του σημειώνοντας πως είναι φοβισμένος και απελπισμένος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόλυτη ανατροπή: ΝΕΚΡΟΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ των Βρυξελλών- Τον αναζητούσαν οι Αρχές

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ τα νέα ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ λίγο μετά τις ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Η ΦΡΑΣΗ του Αμπντεσλάμ που «όπλισε» τα χέρια των μακελάρηδων- ΑΥΤΟΙ ήταν οι στόχοι της επίθεσης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ερντογάν: Δώσαμε στο Βέλγιο τον έναν τζιχαντιστή και τον άφησαν ελεύθε��ο