​Τις πληγές τους μετρούν οι Βρυξέλλες μετά το χθεσινό αιματοκύλισμα που προκάλεσε το Ισλαμικό Κράτος, σκορπώντας το θάνατο στην καρδιά της Ευρώπης. Ο τραγικός απολογισμός από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε αεροδρόμιο και μετρό είναι 34 νεκροί και περίπου 200 τραυματίες.

Οι δύο δράστες της επίθεσης ταυτοποιήθηκαν. Πρόκειται για τα αδέλφια Μπακραούι, οι οποίοι είναι νεκροί, ενώ ο τρίτος δράστης, ο άνθρωπος με το καπέλο, ο οποίος πρόλαβε να διαφύγει, καταζητείται από τις αρχές.

Σε δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας HLN, αναφέρεται μια σημαντική μαρτυρία, αυτή του ταξιτζή που μετέφερε τους μακελάρηδες μαζί με τις βόμβες τους στο αεροδρόμιο… χωρίς να γνωρίζει φυσικά ποιοι ήταν και τι επρόκειτο να κάνουν.

«Προσφέρθηκα να βοηθήσω τους άνδρες με τις αποσκευές τους, αλλά εκείνοι με διέταξαν επιτακτικά να μην αγγίξω τα πράγματά τους» είπε ο ταξιτζής στις αρχές.

Ο άνθρωπος που μετέφερε τους τζιχαντιστές στο αεροδρόμιο με το ταξί του, οδήγησε τους αστυνομικούς στην περιοχή Schaerbeek, απ’ όπου τους παρέλαβε.

Μία βόμβα με καρφιά, μια σημαία του ISIS και χημικά βρέθηκαν σε ακίνητο στην εν λόγω περιοχή, λίγη ώρα αργότερα.

πηγή: mirror

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Mία μητέρα δύο παιδιών το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα στις Βρυξέλλες-Θα ταξίδευε για Νέα Υόρκη

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ και στη Γαλλία: ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ το αεροδρόμιο της Τουλούζης

Ποιες χώρες κινδυνεύουν να ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΤΟΥΝ από τρομοκράτες-Τι γίνεται με την Ελλάδα

ΑΥΤΑ είναι τα ΠΡΩΤΑ ονόματα από τους τραυματίες του μακελειού στις Βρυξέλλες