​Σε κατάσταση πολιορκίας είναι οι Βρυξέλλες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης, στοιχίζοντας τη ζωή σε 34 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 230.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο ανταποκριτής του καναλιού στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, όποιος κινείται είναι ύποπτος, ακόμα και οι εκπρόσωποι του Τύπου έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά, έξω από το σταθμό του Μααλμπέκ που είναι 200 μέτρα από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Επίσης, η βελγική αστυνομία, έχει κλείσει έναν πολύ βασικό δρόμο των Βρυξελλών, την rue de la Loi, που χωρίζει το Συμβούλιο από την Κομισιόν και συνδέει τους Ευρωθεσμούς με το κέντρο. Πρόκειται για τον βασικό δρόμο που χρησιμοποίησαν και οι τρομοκράτες για να οργανώσουν την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα «ακούστηκε» πως μια έκρηξη σημειώθηκε και σε άλλο σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες, στο σταθμό Σουμάν. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για το ωστικό κύμα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο σταθμό Μααλμπέκ.

Επί ποδός βρίσκονται ο στρατός, οι γαλλικές αστυνομικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες της Ολλανδίας, προσπαθώντας να εξαρθρώσουν το κύκλωμα και να δουν ποιοι άλλοι συνδέονται. Μάλιστα πηγές από τη Γενική Εισαγγελία, αναφέρουν πως δεν είναι μόνο οι βομβιστές αυτοκτονίας στο «κύκλωμα» αλλά και άλλοι, τρομοκράτες που έχουν φτιάξει στο Βέλγιο έναν πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που θα κάνει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές σταμάτησαν για λίγη ώρα την πρόσβαση των χρηστών στα δίκτυα τηλεφωνίας, μέχρι να ερευνήσουν τα τελευταία sms και τις τελευταίες κλήσεις των δραστών και των συνεργών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες αυτές είχαν αποτέλεσμα και τις επόμενες ώρες θα γίνουν συλλήψεις.

«Είμαστε μόνο στην αρχή μιας πολύ μεγάλης υπόθεσης», λένε πηγές της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου.

Τέλος, οι γαλλικές αρχές κατηγορούν τις βελγικές ότι δεν αξιοποίησαν όπως έπρεπε τις πληροφορίες που είχαν προ ημερών για τρομοκρατικά χτυπήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«MATΩΝΕΙ» η καρδιά της Ευρώπης-Το χρονικό των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις Βρυξέλλες

Μακελειό στις Βρυξέλλες: ΈΚΡΥΒΑΝ μέσα στα ΓΑΝΤΙΑ τους πυροκροτητές και περπατούσαν ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ

«ΔΙΨΟΥΣΑΝ» για αίμα οι μακελάρηδες του Βελγίου-Γεμάτη με ΚΑΡΦΙΑ η μία από τις βόμβες-ΦΩΤΟ