​Άγιο είχε η Χρύσα Λεπίδα από την Κοζάνη, η οποία ήταν στο μετρό των Βρυξελλών όταν σημειώθηκε το ανατριχιαστικό τρομοκρατικό χτύπημα που αφαίρεσε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων. Μάλιστα, όπως η νεαρή Ελληνίδα αποκαλύπτει στο kozanimedia.gr, εκείνη είχε περάσει από το σημείο που έγινε το μακελειό λίγα λεπτά πριν γίνει η έκρηξη καθώς ήταν μέσα σε συρμό.

«Καλησπέρα σε όλους από τις τρομοκρατημένες Βρυξέλλες! Δεν ξέρω ακριβώς πως να περιγράψω τη σημερινή κατάσταση, νομίζω πως δεν υπάρχουν λόγια για τα όσα συμβαίνουν. Ξέρω πως όλοι έχετε ενημερωθεί πλέον για το τι συμβαίνει εδώ oπότε δεν θα σας τα πολυλογώ και ούτε θα τα επαναλάβω. Σήμερα το πρωί βρισκόμουν στο μετρό (γραμμή 5), πηγαίνοντας στη δουλειά και όπως κάθε μέρα χάζευα στο κινητό μου.

971394_girl.jpg
Όταν διάβασα για την έκρηξη στο αεροδρόμιο ενημέρωσα κατευθείαν τη μητέρα μου, η ��ποία μου είχε στείλει ήδη, ότι όλα είναι καλά στην πόλη και πως δεν πρέπει η ανησυχεί για μένα γιατί η έκρηξη ήταν αρκετά μακριά, οπότε στην πόλη είμαστε όλοι ασφαλείς. Κάθε φορά της εξηγώ ότι τα media κάποιες φορές υπερβάλλουν προσπαθώντας να την ηρεμήσω. 5 λεπτά αργότερα, και ενώ ακόμα βρίσκομαι στο μετρό, έγινε η έκρηξη.

Για καλή μου τύχη ήμουν στο μπροστινό μετρό μόλις είχαμε περάσει την στάση όπου έγινε η έκρηξη. Το μόνο που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή ήταν ότι έγινε κάποιο ατύχημα κάπου κοντά, εξ' ου και ο θόρυβος. Δυο λεπτά αργότερα, με το κινητό στο χέρι κατέβηκα από το μετρό και διάβασα ότι ο θόρυβος που ακούσαμε ερχόταν από την προηγούμενη στάση όπου έγινε η έκρηξη.

Δεν ξέρω τι να πω, ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι ήμουν τόσο κοντά. Σήμερα απλά όλη μέρα σκέφτομαι ότι αν δεν έτρεχα να προλάβω το μετρό το πρωί, (ναι είχα αργήσει να ξυπνήσω και αναγκαστικά έτρεχα!) θα ήμουν εγώ στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή!

Πολύ καλή μου φίλη την οποία είχα προειδοποιήσει καθώς θα έπαιρνε το ίδιο μετρό, μου έστειλε φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης για να με ενημερώσει ότι είναι καλά και πως το metro τους είχε ήδη αλλάξει πορεία.

Το μετρό στο οποίο επέβαινε σταμάτησε και τους ανάγκασαν να περπατήσουν με τα πόδια μέχρι την επόμενη στάση μέσα από το τούνελ ώστε να απομακρυνθούν από την περιοχή. Από εκείνη την ώρα λοιπόν ολόκληρη η πόλη βρίσκεται σε επιφυλακή, ο στρατός έχει βγει πάλι στο δρόμο, αστυνομία παντού, φοβισμένος κόσμος.

Έχουν σημάνει συναγερμό και η πόλη βρίσκεται και πάλι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα μαγαζιά κλειστά. Περιττό να πω ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιούνται, ενώ μας έχουν ενημερώσει ότι τα taxi μόνο για σήμερα θα μεταφέρουν κόσμο δωρεάν».