Μόλις πέντε μήνες μετά τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ματώνει η καρδιά της Ευρώπης.

Τρεις βομβιστικές επιθέσεις σε αεροδρόμιο και σταθμό του Μετρό των Βρυξελλών, σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο, λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Το Βέλγιο ανέβασε το επίπεδο συναγερμού στο ανώτατο επίπεδο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

9:00 Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΞΕΚΙΝΑ

O εφιάλτης ξεκινά στις 9.00 το πρωί ώρα Βελγίου, 11.00 ώρα Ελλάδος. Πυροβολισμοί ακούγονται στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ζαβεντέμ. Ακολουθούν δύο εκρήξεις. Ο κόσμος προσπαθεί να προστατευτεί.

«Τα παράθυρα έπεσαν πάνω μας και υπήρχε μια γυναίκα που ερχόταν προς τα κάτω στην κυλιόμενη σκάλα και το τζάμι έσπασε στα δύο πόδια της», λέει ένας εργαζόμενος του αεροδρομίου.

«Ήταν η απόλυτη σύγχυση, υπήρχαν αναστατωμένες γυναίκες που έπεφταν κάτω και έκλαιγαν. Ήταν πραγματικά μία κόλαση», τόνισε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου, προσπαθούν να το εκκενώσουν αφού είναι γεμάτο από ταξιδιώτες καθώς είναι η Μεγάλη Τρίτη των Καθολικών.

9:11 ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΕ

Ένα λεπτό αργότερα, σημειώνεται έκρηξη σε σταθμό του μετρό στο Μααλμπέκ, 400 μέτρα από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καρδιά της Ευρώπης παραλύει. Εκκενώνεται το Κοινοβούλιο και το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Πέφτει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς των Βρυξελλών διακόπτουν την λειτουργία τους.

Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμ��υς. Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας στους σταθμούς πυρηνικής ενέργειας, ενώ τουλάχιστον 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε σημεία κλειδιά.

Σύμφωνα με το RΤ, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΣ ο άνδρας με το καπέλο σχετίζεται με το μακελειό στις Βρυξέλλες-Τριήμερο πένθος στο Βέλγιο

«ΔΙΨΟΥΣΑΝ» για αίμα οι μακελάρηδες του Βελγίου-Γεμάτη με ΚΑΡΦΙΑ η μία από τις βόμβες-ΦΩΤΟ

Μακελειό στις Βρυξέλλες: ΈΚΡΥΒΑΝ μέσα στα ΓΑΝΤΙΑ τους πυροκροτητές και περπατούσαν ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ