​Έρευνες γίνονται αυτήν την ώρα σε σπίτια στην περιοχή των Βρυξελλών μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα, η μία στο αεροδρόμιο και η άλλη σε σταθμό του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, προκαλώντας, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής τον θάνατο 34 ανθρώπων, σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter το δημόσιο δίκτυο RTBF.

Παράλληλα η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην μεταδίδουν πληροφορίες όσον αφορά την έρευνα που διεξάγεται αυτήν την ώρα για τις δύο επιθέσεις.

Το δίκτυο πρόσθεσε ότι το παλάτι στο κέντρο των Βρυξελλών εκκενώθηκε μετά τις βομβιστικές επιθέσεις και ότι ο Βασιλιάς Φίλιππος και η Βασίλισσα Ματθίλδη έχουν συγκλονιστεί.

Ωστόσο το δίκτυο δεν διευκρίνισε αν το βασιλικό ζεύγος βρισκόταν σήμερα στο παλάτι στις Βρυξέλλες, καθώς σημείωσε ότι προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τα ανάκτορα για κάποιο σχόλιο.

Χωρίς συγκοινωνίες η πόλη

Όλα τα Μέσα μαζικής μεταφοράς των Βρυξελλών έχουν διακόψει την λειτουργία τους, οι σταθμοί μετρό παραμένουν κλειστοί, ενώ τα σχολεία κλείνουν τις πόρτες τους.

Εν τω μεταξύ όλα τα τούνελ των Βρυξελλών κλείνουν για λόγους ασφαλείας καθώς και όλα τα δικαστικά μέγαρα, ενώ εκκενώθηκε και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Αμβέρσας.

Μάλιστα οι βελγικές αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του πυρηνικού σταθμού Τιχάνζ, στην περιοχή Huy, κοντά στη Λιέγη.