​Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί για τα θύματα του αιματοκυλίσματος στις Βρυξέλλες, κάτοικοι της πόλης που δέχτηκε το τρομοκρατικό πλήγμα, κατεβαίνουν αυθόρμητα στον δρόμο και γράφουν μηνύματα εναντίον της τρομοκρατίας πάνω στην άσφαλτο.

«Ελευθερία, αγαπάμε τις Βρυξέλλες», γράφουν στα γαλλικά και στα φλαμανδικά.

hhhh.jpg
juujujujuj.jpg
tyjtryj.jpg

Πολίτες ανοίγουν τα σπίτια τους για να υποδεχθούν τραυματίες στις Βρυξέλλες, ενώ στα social media χρησιμοποιούν το hashtag #BrusselsOpenDoors.

yyyy.jpg


Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι σοκαριστικές αφηγήσεις των ανθρώπων που επέζησαν των τρομοκρατικών επιθέσεων στο αεροδρόμιο και στο μετρό. «Ο Ρενέ δήλωσε ότι είδε έναν υπάλληλο του αεροδρομίου μέσα στα αίματα, να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ γιατί είδε ακρωτηριασμένους ανθρώπους», γράφει η βελγική Le Soir online.

Οι άνθρωποι που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, δηλώνουν ότι περπάτησαν 2,5 ώρες για να φύγουν από το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ.

ανθρωποι.jpg

Υπάλληλοι του αεροδρομίου ζητούν από τους επιβάτες που συγκεντρώθηκαν σε μια ειδική αίθουσα, μετά τις εκρήξεις, να καταγραφούν και να πάρουν εισιτήριο για άλλη ημέρα, ώστε να ταξιδέψουν.

υυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ.jpg

H Le Monde γράφει «Κάποιος πρόσθεσε το σκίτσο του Plantu στο memorial των νεκρών του Παρισιού»:

υξξ.png