​Συγκλονίζει η περιγραφή ενός αυτόπτη μάρτυρα- εργαζόμενου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, για τη φρίκη που επικράτησε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
«Οι εκρήξεις προκάλεσαν γενικευμένο πανικό σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο οποίος επισήμανε ότι ένας άνδρας φώναξε κάτι στα αραβικά πριν από την πρώτη έκρηξη.
«Ένας κύριος φώναξε κάτι στα αραβικά. Φώναξε μερικές λέξεις και άκουσα μία μεγάλη έκρηξη», δήλωσε ο Αλφόνς Λιουρά, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση πέντε μέτρων από το σημείο.
«Βοήθησα τουλάχιστον 6-7 τραυματίες. Κρύφτηκα και περίμενα 5-6 λεπτά, αλλά άνθρωποι ήρθαν προς το μέρος μου για να μου ζητήσουν βοήθεια», είπε, διευκρινίζοντας ότι ανάμεσα στις δύο εκρήξεις του αεροδρομίου δεν μεσολάβησαν ούτε δύο λεπτά.
αρχείο000 λήψης (1).jpg
«Πολλοί άνθρωποι έχουν χά��ει πόδια...είναι πραγματική φρίκη, είναι κάτι που δεν αξίζει στο Βέλγιο», δήλωσε ξεσπώντας σε κλάματα ο εργαζόμενος σε τμήμα ασφαλείας των αποσκευών για τις πτήσεις που αναχωρούν προς την Αφρική και συμπλήρωσε:
«Λυπάμαι, υπήρχε ένας κύριος που έχασε δύο πόδια, ένας αστυνομικός με το ένα του πόδι λιωμένο».
Το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου, αύξησε το επίπεδο συναγερμού για την ασφάλεια σε όλη τη χώρα στην ανώτατη βαθμίδα 4.
Παράλληλα, οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών διέταξαν την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων και προέβησαν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον λογαριασμό twitter του αεροδρομίου.
Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξυπηρετεί περισσότερα από 23 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.