​Για άλλη μια φορά σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια, ομιλία του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ. Διαδηλωτές εισέβαλαν στο χώρο που μιλούσε και ένας από αυτούς δέχτηκε άγριο ξύλο από οπαδό του μεγιστάνα.

«Κοιτάξτε αυτόν τον τύπο που φοράει καπέλο Κου Κλουξ Κλαν. Περνιέται για χαριτωμένος. Είναι μια αηδία!» φώναξε ο Τραμπ.
Οι διαδηλώσεις, οι μπουνιές και τα κοσμητικά επίθετα έχουν γίνει πλέον συνήθεις εικόνες στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του δισεκατομμυριούχου. Αυτή τη φορά ένας από τους διαδηλωτές που εισέβαλε στο χώρο που μιλούσε ο μεγιστάνας στην Αριζόνα, ξυλοφορτώθηκε από έναν οπαδό του.
Κάποιοι από τους διαδηλωτές που φορούσαν τις λευκές κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν, δέχθηκαν τα πυρά του Τραμπ.
«Ο άλλος φοράει στολή Κου Κλουξ Κλαν και θεωρεί ότι είναι υπέροχος. Είναι κακοί άνθρωποι σας λέω και δεν είναι διαδηλωτές, είναι ταραξίες

Όμως, και έξω από το συνεδριακό κέντρο, διαδηλωτές συνεπλάκησαν με υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.
«Πετάξτε τον Τραμπ, πετάξτε το μίσος. Πετάξτε τον φασίστα από την Πολιτεία» φώναζαν.
Ανάλογες εικόνες και στη Νέα Υόρκη
Διαδηλωτές έκαναν πορεία διαμαρτυρίας από το Central Park ως τον πύργο-έμβλημα του Τραμπ στην 5η λεωφόρο και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία τους αντιμετώπισε με σπρέι πιπεριού και συλλήψεις, επειδή περπατούσαν στο δρόμο και όχι στο πεζοδρόμιο.
Διαδηλωτές απέκλεισαν και τον αυτοκινητόδρομο που οδηγούσε στο σημείο ομιλίας του Τραμπ, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο!