Η στιγμή της έκρηξης και ο πανικός που επικράτησε έχει «αποτυπωθεί» σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, στον πολυσύχναστο εμπορικό πεζόδρομο της Κωνσταντινούπολης, όπου έγινε η νέα τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία σήμερα το πρωί, με πέντε νεκρούς και τριάντα έξι τραυματίες, να είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός.
Σε αυτό διακρίνεται η έκρηξη και πολίτες να τρέχουν αμέσως μετά, μέσα στους καπνούς, για να γλιτώσουν, έχοντας αντιληφθεί προφανώς ότι οι προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών για νέα επίθεση, επαληθεύτηκαν.
polis bomb 1.jpg

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η έκρηξη είχε σχεδιασθεί να γίνει αργότερα, σε ώρα αιχμής και σε χώρο όπου θα βρίσκονταν περισσότερα άτομα, οπότε θα μιλούσαμε για εκατόμβη θυμάτων!
Υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή δηλώνει ότι η τουρκική αστυνομία απέτρεψε τον βομβιστή να πραγματοποιήσει την επίθεση κατά του αρχικού στόχου με αποτέλεσμα εκείνος να πυροδοτήσει πρόωρα τον εκρηκτικό μηχανισμό.
explosion research.jpg

Αξιωματούχοι της Τουρκίας ισχυρίζονται επίσης ότι πίσω και από αυτή την επίθεση είναι το PKK (ή συνδεόμενη με αυτό οργάνωση) που επιθυμεί να οργανώσει αιματηρές επιθέσεις στη διάρκεια του ανοιξιάτικου φεστιβάλ Newroz. Υποστηρίζουν ακόμη ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν ή σκότωσαν τρεις μαχητές του PKK που ήρθαν από τη Συρία στην Τουρκία, για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.
Ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα.
explosion turkish police.jpg

Μεταξύ των 36 τραυματιών περιλαμβάνονται τουλάχιστον 12 ξένοι πολ��τες, ανάμεσά τους τρεις ισραηλινοί τουρίστες, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο εξωτερικών της χώρας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει "νεκρώσει" αυτή την ώρα η ζωή στην Κωνσταντινούπολη, καθώς υπό τον φόβο νέων επιθέσεων, οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους.