Συνετρίβη σήμερα το πρωί ένα αεροσκάφος Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai του Ντουμπάι, (Flydubai Flight 981) που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς το Ροστόφ της Ρωσίας.
Στο video που μετέδωσε σήμερα το πρωί το ρωσικό δορυφορικό δίκτυο RT, έχει καταγραφεί η στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους και η έκρηξη που επακολούθησε.
Δείτε καρέ-καρέ τις στιγμές που κατέγραψε από την πτώση και την έκρηξη που ακολούθησε:
kare3.jpg
kare4.jpg
kare5.jpg
kare 6.jpg


Το αεροσκάφος συνετρίβη κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ στην νότια Ρωσία, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται τελικά στους 62 (55 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος) και όχι στους 61, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.
Σύμφωνα με τα μέλη των σωστικών συνεργειών, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και τέσσερα παιδιά.
Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 2:50 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
"Το αεροσκάφος με 55 επιβαίνοντες και τέσσερα ή πέντε μέλη του πληρώματος συνετρίβη καθώς επιχειρούσε προσγείωση στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της τοπικής υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Μαρίνα Κοστιούκοβα. "Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για την τύχη των θυμάτων", συμπλήρωσε.
"Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το αεροσκάφος συνετρίβη εξαιτίας των καιρικών συνθηκών χαμηλής ορατότητας που επικρατούσαν στον αεροδιάδρομο", ανέφερε πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.