​Συναγερμός έχει σημάνει στο προάστιο του Μολεμπέκ στο Βέλγιο, όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί και πραγματοποιείται νέα επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και το CNN, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο νούμερο 1 καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, ενδέχεται να τραυματίστηκε σήμερα το απόγευμα σε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια επιχείρησης των βελγικών αρχών για τη σύλληψή του στο προάστιο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο RTL ανέφερε ότι ένας δημοσιογράφος του που ήταν αυτόπτης μάρτυρας είδε ένα πρόσωπο να πέφτει στο έδαφος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής. Σύμφωνα με την εφημερίδα DH, ο τραυματίας είναι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ ο οποίος έχει περικυκλωθεί από αστυνομικούς.

Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε έχει διαψεύσει α��όμη τις πληροφορίες των ΜΜΕ. Μια εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών είπε ότι η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορεί να ανακοινώσει λεπτομέρειες.

Ωστόσο, νωρίτερα οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Βελγίου επιβεβαίωσαν σήμερα ότι βρήκαν τα αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ στο διαμέρισμα όπου έγινε την Τρίτη μια άλλη επιχείρηση των αρχών.

Την ίδια ώρα ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες είχε προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη Τύπου για τα συμπεράσματα της συμφωνίας με την Τουρκία, αλλά ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας και εκείνος έφυγε αμέσως από το κτίριο!