​Γνωρίζατε ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν σε καμπίνες επιβατών αερόσακους; Αν όχι… πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

sakos4_0.jpg
Και αυτό γιατί ένας αερόσακος τραυμάτισε ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών σε αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση Ουάσιγκτον- Λονδίνο. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Η μικρούλα Ντέιζι Τζέιμς ταξίδευε με τη γιαγιά της από τις ΗΠΑ στην Αγγλία. Ήταν πολύ χαρούμενη καθώς έμπαινε σε αεροπλάνο για πρώτη φορά.

sakos5.jpg
Ξαφνικά ο αερόσακος που υπήρχε ενσωματωμένος στη ζώνη ασφαλείας, άνοιξε με έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Για την ακρίβεια «έσκασε» στο πρόσωπο της. Από τη σφοδρότητα και την ταχύτητα που άνοιξε, ο αερόσακος «έκαψε» το πρόσωπο της μικρούλας, ενώ της μελάνιασε και το στέρνο της.

sakos6.jpg
Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νο��οκομείο, όπου οι γιατροί της χορήγησαν ενέσεις μορφίνης για να αντέξει τον πόνο.

sakos2_0.jpg
Η οικογένεια της μικρής έχει κινηθεί νομικά κατά της αεροπορικής εταιρίας, που έχει ζητήσει συγνώμη για το περιστατικό και προτίθεται να αποζημιώσει τη μικρή.