Ένα συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η σουηδική εφημερίδα Expressen.

Σε αυτό, βλέπουμε στιγμιότυπα από τη ζωή στη Ράκα της Συρίας. Εκεί όπου -παρότι οι εκτάσεις που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος έχουν μειωθεί- οι τζιχαντιστές είναι ακόμα παρόντες.

Δύο γυναίκες της Ράκα έβαλαν τη ζωή τους σε κίνδυνο και χρησιμοποιώντας κρυφή κάμερα, κατέγραψαν πώς είναι η ζωή στην… πρωτεύουσα του τρόμου. Όπως εξηγούν, οι γυναίκες δεν έχουν πια κανένα δικαίωμα στη Ράκα.

Απαγορεύεται να κυκλοφορούν μόνες τους, μόνο με συνοδεία άλλης γυναίκας ή με φύλακα. Ενν��είται ότι δεν πρέπει να φαίνεται το πρόσωπό τους (ούτε καν τα μάτια τους) και στην περίπτωση που κυκλοφορήσουν μόνες τους η κατάληξη θα είναι λιθοβολισμός μέχρι θανάτου.

Με την κάμερα επισκέπτονται ένα νοσοκομείο λέγοντας ότι θέλουν να δουν έναν ασθενή αλλά δεν τους το επιτρέπουν μέχρι να τελειώσει η προσευχή. Αν ένας ταξιτζής πάρει μια γυναίκα μόνη της, θα σταματήσουν το ταξί και θα τιμωρήσουν τόσο τον οδηγό με 30 βουρδουλιές όσο και την γυναίκα επιβάτη.

Πάντου κυκλοφορούν άνδρες με όπλα. Στην ακριβή συνοικία της πόλης, οι μαχητές έβγαλαν τους κατοίκους από τα σπίτια τους, τους έδιωξαν ή τους σκότωσαν και τώρα σε αυτά τα σπίτια μένουν ξένοι μαχητές από Ευρώπη (κυρίως Γαλλία), Αίγυπτο, Τυνησία αλλά κυρίως Σαουδάραβες.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και στις συσκευασίες με βαφές μαλλιών έχουν μουτζουρώσει με μαύρο μαρκαδόρο το γυναικείο πρόσωπο!

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…