Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι έδωσε εντολή στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για την έναρξη της αποχώρησης του κύριου τμήματος των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία, λέγοντας ότι η ρωσική στρατιωτική επέμβαση πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο με τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου και Σεργκέι Λαβρόφ, ο Πούτιν δήλωσε ότι η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων θα αρχίσει από αύριο Τρίτη, τονίζοντας ότι έδωσε επίσης εντολή για την ενίσχυση του ρόλου της Μόσχας στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι ο Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ για «να τον ενημερώσει για τη ρωσική απόφαση».

H ανακοίνωση του Πούτιν συμπίπτει με την επανέναρξη των συνομιλιών που γίνονται στην Γενεύη για το τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Συρία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Μόσχα ξεκίνησε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην Συρία τον περασμένο Σεπτέμβριο, προκειμ��νου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις του Άσαντ κατά των τζιχαντιστών και του Ισλαμικού Κράτους.