​Το μωράκι που γεννήθηκε στις λάσπες της Ειδομένης, όπου η γιαγιά και ο μπαμπάς του, το έκαναν μπάνιο με νερό από μπουκάλια, συγκίνησε ακόμη και τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

moro.jpg

Ο Ρέντσι συγκλονισμένος από τις εικόνες με τον μικρό Μοχάμεντ που έκαναν τον γύρο του κόσμου, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα μέσω twitter.

O Ιταλός πρωθυπουργός δημοσίευσε την Δευτέρα την φωτογραφία του μωρού που γεννήθηκε στην Ειδομένη μαζί με εκείνη της επιστημονικής διαστημικής αποστολής Exomars, η οποία ξεκίνησε σήμερα. Κάτω από την φωτογραφία, ο Ιταλός πρωθυπουργός σχολίασε ότι «αυτή η φωτογραφία αποτελεί σήμερα, την ταυτότητα της Ευρώπης. Μιας ηπείρου με τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες μοιάζουν να έχουν χαθεί, τώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κρίση των προσφύγων».

mateo.jpg

Στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι «Η Ευρώπη που ξεκινά το ταξίδι της προς τον Άρη δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε τα όσα συμβαίνουν, κάθε ημέρα, σε διάφορα σημεία της ηπείρου. Κοιτάζοντας αυτή την φωτογραφία, συγκινείται, κανείς, μπροστά στο θέαμα της ζωής, το οποίο και είναι ισχυρότερο από κάθε τι άλλο. Αλλά πρέπει και να αγανακτήσει, για το ότι ένα νεογέννητο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, εν έτη 2016».

Για τον λόγο αυτό, εξήγησε ο Ρέντσι, η χώρα του εργάζεται υπέρ μιας Ευρώπης, η οποία θα επικεντρώνεται στις ανθρώπινες αξίες και όχι μόνο στις οικονομικές παραμέτρους, θα ασχολείται με την εργασία και όχι μόνο με την χρηματιστική πραγματικότητα και θα μοιράζεται το ίδιο ιδεώδες και όχι μόνον το ίδιο νόμισμα.

Μάλιστα, ο Ρέντσι αναφέρθηκε και στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής. «Καταβάλλαμε αυτή την προσπάθεια, επιχειρώντας να αλλάξουμε και την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής Αριστεράς, το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι. Και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε τις ερχόμενες ημέρες, αρχίζοντας από την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής. Στην οποία θέλουμε να πετύχουμε μια συμφωνία με την Τουρκία, αλλά όχι αποδεχόμενοι, ως τίμημα, να εγκαταλείψουμε τις αξίες που χαρακτηρίζουν την Ευρώπη. Στη Σύνοδο επιθυμούμε μια ενωμένη, ευρωπαϊκή απάντηση, η οποία δεν θα βασίζεται στα τείχη και στον φόβο», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.