​Το περίφημο κάστρο Μπραν στην Τρανσυλβανία, που ενέπνευσε τον Άγγλο συγγραφέα Μπραμ Στόκερ να γράψει το 1897 το μυθιστόρημα για τον Δράκ��υλα, τον ρουμάνο ευγενή, με την γοητευτική προσωπικότητα και τους καλούς τρόπους, που δίψα για αίμα, βγαίνει στο σφυρί.

δρακουλας.jpg

Το κάστρο που χτίστηκε το 1388, ώστε οι στρατιώτες να σταματήσουν την επέκταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ανήκει τα τελευταία χρόνια στους απογόνους της Ρουμανικής βασιλικής οικογένειας, οι οποίοι το λειτουργούν ως μουσείο.

Το κάστρο του Δράκουλα, όπως είναι γνωστό το Μπραμ, είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Ρουμανίας, με περισσότερους από 500.000 επισκέπτες τον χρόνο. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες του θέλουν να το πουλήσουν σε ανθρώπους με χρήματα και όραμα για να το ανακαινίσουν και να συνεχίσουν την παράδοση.

569.jpg

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, οι ιδιοκτήτες του πασίγνωστου κάστρου δεν ζητούν … αίμα αλλά περίπου 12.000.000 ευρώ ώστε να παραδώσουν τα κλειδιά στους νέους ιδιοκτήτες!

Υπενθυμίζουμε ότι πάνω από 160 ταινίες έχουν γυριστεί με ήρωα τον ευγενή βρικόλακα, καθιστώντας τον ως έναν από τους δημοφιλέστερους κακούς στη λαϊκή μυθολογία του 20ού αιώνα.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Υπήρξε και... αληθινός Δράκουλας!

Ο Δράκουλας (Dracula) εκτός από μυθιστορηματικός ήρωας, υπήρξε και ιστορικό πρόσωπο με το όνομα Βλαντ Ντράκουλα ή Τσέπες ή Βλαντ ο Παλουκωτής και καταγόταν από ευγενή γενιά. Όπως γράφει η ιστοσελίδα sansimera.gr, το όνομά του στα πρώιμα ρουμανικά σημαίνει ο γιος του διαβόλου («Ντρακουλέα»). Ωστόσο, δεν είναι εξακριβωμένο αν ο Βλαντ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ήρωα του Μπραμ Στόκερ. Ο Βλαντ (1431-1476) ηγεμόνευσε ως βοεβόδας για οκτώ χρόνια την περιοχή της Βλαχίας, όπου βρίσκονται τα Καρπάθια Όρη. Έμεινε στην ιστορία για τη θηριωδία του, καθώς σκότωσε κοντά στους 40.000 ανθρώπους, αντιπάλους της εξουσίας του, «εγκληματίες και άλλα παράσιτα της κοινωνίας» όπως τους χαρακτήριζε, χρησιμοποιώντας τη δημοφιλή σ' αυτόν μέθοδο του ανασκολοπισμού (κοινώς παλούκωμα). Οι αριθμοί μπορεί να είναι υπερβολικοί, επειδή οι πληροφορίες προέρχονται από τους γερμανούς αντιπάλους του, που κατοικούσαν στη γειτονική Ουγγαρία.Ο Βλαντ, πάντως, τιμάται ως ήρωας από τους Ρουμάνους. Με την απάνθρωπη τακτική του ανασκολοπισμού που εφάρμοζε, έστειλε στον άλλο κόσμο κάπου 100.000 Τούρκους, εκδιώκοντας τους Οθωμανούς από τη χώρα του.

Dracula.jpgBroimp.jpg
Βλαντ Ντράκουλα ή Τσέπες ή Βλαντ ο Παλουκωτής