Πρωτοφανείς εικόνες αμαύρωσαν προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στο Σικάγο.

Φοιτητές, μέλη της ισπανόφωνης κοινότητας, υποστηρικτές του Μπέρνι Σάντερς και ακτιβιστές του Black Lives Matter κατάφεραν να συγκεντρωθούν μέσα στον αθλητικό χώρο του Πανεπιστημίου του Ιλινόι, στο Σικάγο και να ακυρώσουν την εκδήλωση του Τραμπ.

Η ματαίωση της συγκέντρωσης πυροδότησε όμως νέα ένταση, προκαλώντας επεισόδια, αποδοκιμασίες, αλλά και ξύλο μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Τραμπ, τον οποίο πολλοί χαρακτηρίζουν "ρατσιστή".

Άνδρες της ασφάλειας προσπάθησαν να χωρίσουν τους συγκεντρωμένους, ωστόσο οι χαοτικές στιγμές διήρκησαν αρκετή ώρα, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε συλλήψεις. Οι ακτιβιστές του Black Lives Matter απέκλεισαν προσωρινά παρακείμενο αυτοκινητόδρομο.

Το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων –αν και δεν το συνηθίζει-κάλεσε με ανακοίνωση του το πλήθος να αποχωρήσει... ειρηνικά.

Μιλώντας στο δίκτυο CNBC, o Τραμπ αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και τις εντάσεις που έχουν αυξηθεί εξαιτίας του «τόνου» του, ενώ οι αντίπαλοί του υπογραμμίζουν ότι προτρέπει συχνά τους υποστηρικτές του να επιτίθενται στους ταραξίες.
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ