Σοβαρή εγκεφαλική βλάβη προκάλεσε σε ένα 4χρονο κοριτσάκι, η επίσκεψη του σε οδοντίατρο!

Η Nevaeh Hall δεν μπορεί πλέον ούτε να μιλήσει ούτε να περπατήσει, μετά τη σοβαρή ζημιά που της προκάλεσε οδοντίατρος, τον περασμένο Ιανουάριο, στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών.

dentist11n-5-web.jpg
Η μητέρα της άτυχης μικρούλας είπε στον ιστότοπο KHOU ότι πήγε την κόρη της στην Dr. Bethaniel Jefferson για να κάνει μερικά σφραγίσματα και κάποιες εξαγωγές σε δόντια που ήταν χαλασμένα.

dentist11n-1-web.jpg
Ωστόσο, η γιατρός για άγνωστο λόγο, χορήγησε στο κοριτσάκι πέντε ηρεμιστικές ενέσεις, οι οποίες άφησαν την 4χρονη αναίσθητη για επτά ώρες. Το μεγαλύτερο διάστημα, μάλιστα, το κοριτσάκι ήταν δεμένο με τέτοιο τρόπο, που επιδείνωσε την κατάστασή της, αφού άρχισε ��α παθαίνει επιληπτικές κρίσεις, λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στα φάρμακα, λένε οι γονείς του παιδιού και ο δικηγόρος.

Η μητέρα της και ο πατέρας περίμεναν στην αίθουσα αναμονής ενώ η κορούλα τους υπέφερε, με τους παλμούς της καρδιάς της να φτάσουν σε κάποιες φάσεις τους 196 το λεπτό και τα επίπεδα οξυγόνου της να πέφτουν στο 49%.

κο.jpg
«Το κορίτσι στην κυριολεξία βασανιζόταν», είπε στη New York Daily News ο δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι η γιατρός δεν κάλεσε ασθενοφόρο παρά μόνο τέσσερις ώρες αφότου τα ζωτικά σημεία της Nevaeh άρχισαν να χειροτερεύουν.

Αυτή τη στιγμή, η μικρή παραμένει στο νοσοκομείο με εγκεφαλική βλάβη που επηρεάζει την κίνηση και την ομιλία της, ενώ έχει διαγνωστεί και με ακούσιες μυϊκές συσπάσεις. Μετά από καταγγελία της οικογένειας, η γιατρός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Οδοντιατρικό Συμβούλιο της πολιτείας της, ενώ η ακρόαση για την μόνιμη αφαίρεση της άδειάς της έχει προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα.

πηγή: nydailynews