​Βαλκανικές και άλλες χώρες της κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για να κρατήσουν έξω από τα σύνορά τους τους παράνομους μετανάστες. Πριν από λίγο καιρό όμως η Ευρώπη δεν είχε φράχτες και συρματοπλέγματα. Μας το θυμίζει με τη φωτογραφική του μηχανή ένας Ολλανδός, ο Βαλέριο Βιτσέντζο.

Στα σύνορα Αυστρίας Γερμανίας που τώρα περιπολούν ένοπλοι άντρες μέχρι πριν λίγο καιρό έκαναν ορειβασία στη συνοριακή γραμμή αλπινιστές.

Τα σύνορα της Ελβετίας με την Ιταλία ήταν καλυμμένα από χιόνι. Τα σύνορα της Γερμανίας με την Πολωνία είχαν χαραχθεί στην άμμο.

Τώρα η Ουγγαρία κάνει προετοιμασίες κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρουμανία, ώστε να μπορέσει να ανεγείρει φράκτη, αν χρειαστεί, μέσα σε δέκα ημέρες ενώ ανοίγει και τάφρο.

Η ίδια χώρα έχει ήδη υψώσει φράχτες στα σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία.

Ιδανικά για μια βόλτα στη θάλασσα, ήταν τα σύνορα Λετονίας και Λιθουανίας που τώρα όπως και η Εσθονία εντείνουν τους ελέγχους και υψώνουν φράχτες στα ανατολικά σύνορά τους. Κι αυτό γιατί ανησυχούν ότι η Βαλτική θα γίνει το νέο σημείο εισόδου μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου για τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες.

Την ίδια ώρα, η Λισαβόνα προτίθεται να δεχτεί στο έδαφός της περίπου 4.500 πρόσφυγες, ωστόσο μόλις 150 έχουν εισέλθει στο έδαφός της. Έτσι, το γερμανικό περιοδικό Focus καλεί την κυβέρνηση της Λισαβόνας να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να την μάθουν οι πρόσφυγες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΦΡΑΧΤΕΣ μέχρι και στη Βαλτική-Τάφρο ανοίγει η Ουγγαρία

ΚΛΕΙΝΕΙ ο δρόμος προς τα Βαλκάνια για τους πρόσφυγες!«Λουκέτο» στα σύνορα Σλοβενίας-Σερβίας