​Μόνο δραματική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στην Ειδομένη όπου έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 14.000 πρόσφυγες και μετανάστες, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι έγκυες γυναίκες απ�� το κρύο, τις κακουχίες και την ασιτία οδηγούνται σε αποβολές. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για τις εγκύους, όπως σχολιάζει ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού που μετέβη στην πολύπαθη περιοχή.

Οι έγκυες κινδυνεύουν από αρρώστιες και δεν τρέφονται σωστά, επισημαίνουν οι γιατροί που δέχονται καθημερινά πολλές από αυτές στα πρόχειρα καταλύματα που έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία.

Οι γιατροί προειδοποιούν επίσης για μεταδοτικές ασθένειες τονίζοντας ότι οι συνθήκες υγιεινής είναι μηδαμινές στην περιοχή και ειδικότερα για τις ετοιμόγεννες γυναίκες η κατάσταση είναι είναι πλέον εκτός ελέγχου.

«Οι γυναίκες που βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη κινδυνεύουν άμεσα. Υποσιτίζονται, οι συνθήκες υγιεινής είναι μηδαμινές και οι περισσότερες από αυτές γεννούν πρόωρα ενώ υπάρχουν και αυτές που αποβάλλουν εξαιτίας του άγχους», υποστηρίζει μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης στο περιοδικό Focus.