​Διαστάσεις «χιονοστιβάδας» παίρνει η προσφυγική κρίση και καθώς οι χώρες της Ευρώπης εξακολουθούν να σηκώνουν φράχτες για να αντιμετωπίσουν τις ροές. Το πρόβλημα φτάνει και «αγγίζει» ακόμα και τις χώρες της Βαλτικής μετά και την απόφαση της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας να εντείνουν τους ελέγχους και να σηκώσουν φράχτες στα ανατολικά τους σύνορα.

Την ίδια ώρα, στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία, η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν -που, άσκησε βέτο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, στη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για το προσφυγικό- ανοίγει τάφρο, αλλά και σηκώνει νέο φράχτη, ενισχύοντας παράλληλα την στρατιωτική και αστυνομική της παρουσία στη μεθόριο.

«Η Ουγγαρία θα ενισχύσει την προστασία των συνόρων της και κηρύσσουμε κατάστ��ση κρίσης λόγω της μετανάστευσης για όλη τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σάντορ Πίντερ στους δημοσιογράφους.

Μάλιστα έχει ξεκινήσει προετοιμασίες κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρουμανία, ώστε να μπορέσει να ανεγείρει τον φράκτη, αν χρειαστεί, μέσα σε δέκα ημέρες, ενώ έχει ήδη ανεγείρει φράκτη στα σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΛΕΙΝΕΙ ο δρόμος προς τα Βαλκάνια για τους πρόσφυγες!«Λουκέτο» στα σύνορα Σλοβενίας-Σερβίας