​Φωτιές ανάβει το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «DerStandard», το οποίο υποστηρίζει πως οι Ευρωπαίοι κλείνουν στους πρόσφυγες τον βαλκανικό διάδρομο.

Μάλιστα, η εφημερίδα επικαλείται το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Στο συγκεκριμένο προσχέδιο θα αναφέρεται ότι η «Οδός των Δυτικών Βαλκανίων» θα κλείσει και η Ευρώπη θα... στηρίξει την Ελλάδα, καθώς όσοι πρόσφυγες βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους, θα παραμείνουν.

Το έγγραφο που επικαλείται η Der Standard αναφέρει πως θα δοθεί στην Ελλάδα η μέγιστη οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους για να καταφέρει να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.

diestandard.jpg
Επιπλέον, θα υπάρξει συμφωνία επαναπροώθησης με την Τουρκία, για όσους μετανάστες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για λήψη ασύλου, ενώ θα ζητηθεί από την Άγκυρα η συμμετοχή της στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με ��ο δημοσίευμα, η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας θα τεθεί σε ισχύ από 1η Ιουνίου, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί η παρουσία της Frontex στην Ελλάδα, στα σύνορα με τα Σκόπια και την Αλβανία.