​Στα ύψη έχει εκτοξευθεί η δημοτικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν για τις εκλογές του 2018!

Αν όντως τότε εκλεγεί, θα είναι η τέταρτη θητεία του και η υποστήριξη της κοινής γνώμης έχει φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό της εδώ και τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 74% των Ρώσων θα επανεξέλεγαν πρόεδρο τον Πούτιν, στη δημοσκόπηση της VTsIOM.

Ο Πούτιν κυριαρχεί στα κρατικά μέσα στη Ρωσία και αναμένεται ευρέως πως θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2018.

Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Ρωσία έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά του και το μήνυμά του πως η Ρωσία είναι ξανά μια υπολογίσιμη δύναμη στην παγκόσμια σκηνή έχει απήχηση στους ψηφοφόρους.

H VTsIOM ανέφερε πως τα ποσοστά αποδοχής του Πούτιν έχουν αυξηθεί μεταξύ πολλών κοινωνικών ομάδων, περιλαμβανομένων και των νέων.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης πως η υποσ��ήριξη προς τον Πούτιν έχει αυξηθεί απότομα τα τελευταία χρόνια: το 2012, στην ίδια σειρά δημοσκοπήσεων, μόνο το 40% των Ρώσων δήλωναν ότι θα ψήφιζαν τον Ρώσο ηγέτη.

«Ακόμα και μεταξύ εκείνων που πιστεύουν πως ο πρόεδρος δεν έχει εκπληρώσει ακόμη πολλές από τις προεκλογικές υποσχέσεις του, το 70% είναι πρόθυμο να υποστηρίξει τον Πούτιν», αναφέρεται σε ανακοίνωση της VTsIOM που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.

Παράλληλα και μια ανεξάρτητη ρωσική εταιρία δημοσκοπήσεων, το Levada Center, δίνει στον Πούτιν παρόμοια ποσοστά.

Αν πάντως ο Πούτιν κερδίσει τις εκλογές του 2018, θα έχει το δικαίωμα να παραμείνει πρόεδρος μέχρι το 2024.

Το πρόβλημα είναι πως ώσπου να συμπληρωθεί αυτή η τέταρτη τετραετία εκείνος θα έχει περάσει την ηλικία των 70 χρόνων και θα προσκρούσει στο συνταγματικό όριο που θα του απαγορεύει να υπηρετήσει περισσότερες από δύο συνεχόμενες θητείες.