​Δεν έχει τέλος το μαρτύριο για 11.000 πρόσφυγες στα σύνορα της Ειδομένης. Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι από τον πόλεμο και τον δρόμο της προσφυγιάς έρχονται αντιμέτωποι με ένα φράχτη 30 χιλιομέτρων.

Στο τείχος της ντροπής και της απανθρωπιάς, αναφέρεται με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Το παρομοιάζει με το τείχος του Βερολίνου.

Μοιάζει με φυλακή ονείρων. Πίσω από τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα υπάρχει η ελπίδα για μία νέα ζωή μακριά από πολέμους και πείνα. Όμως αυτό σε κάποιους φαντάζει ουτοπικό.

Σύμφωνα με την Daily Mail, αυτό είναι το νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα που κρατάει πίσω τις ορ��ές. Ο 30 χιλιομέτρων αγκαθωτός φράχτης που χτίστηκε στα σύνορα της ΠΓΔΜ προκειμένου να σταματήσει μία ανθρώπινη πλημμυρίδα.

Ο Κολοσσιαίος συνοριακός αγκαθωτός συρμάτινος φράχτης ξυπνά μνήμες από το Τείχος του Βερολίνου που χώριζε την γερμανική πόλη για τέσσερις δεκαετίες.

Το απόλυτο χάος επικρατεί στον καταυλισμό της Ειδομένης, ο οποίος βουλιάζει! 11.000 ψυχές ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

2.000 πρόσφυγες έχουν απλώσει τις σκηνές και τα λιγοστά υπάρχοντά τους στα γύρω χωράφια. Οι Σκοπιανοί εχθές άνοιξαν το σημείο διέλευσης και δέχτηκαν μόλις 70 άτομα, ενώ η ροή ξανάρχισε λίγο μετά τις 6 το πρωί σήμερα για τρεις ώρες όπου πέρασαν άλλα 100 άτομα.

H κυβέρνηση των Σκοπίων ανέπτυξε τις τελευταίες ώρες στην ουδέτερη ζώνη από τη μεριά της Γευγελής μία ισχυρή δύναμη πλέον των 700 αστυνομικών και στρατιωτών.