Με ένα σκληρό δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Ευρώπη δεν ντρέπεσαι να βλέπεις αυτά τα παιδιά;» και με μια σειρά από συγκλονιστικές φωτογραφίες, η ανταποκρίτρια της Bild Λιάνα Σπυροπούλου, περιγράφει την εξαθλίωση των προσφυγόπουλων που έχουν αποκλειστεί στην Ελλάδα.

ετυξετυξςερυξςερυξ.jpg

Με αιχμηρά λόγια και χρήση β’ ενικού προσώπου, το δημοσίευμα προσπαθεί να αφυπνίσει την κοινή γνώμη και να ευαισθητοποιήσει πολί��ες και πολιτική ηγεσία για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα. Όταν, άλλωστε, μιλάμε για παιδιά, για αθώες ταλαιπωρημένες ψυχές, η επιείκεια δεν έχει θέση στη συζήτηση.

«Κοιμούνται στο έδαφος, στα πεζοδρόμια και στην εθνική οδό. Δεν έχουν παιχνίδια και δεν τρώνε κάθε μέρα», αναφέρει το δημοσίευμα, περιγράφοντας τη σκληρή πραγματικότητα.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες είναι και μια από το νεκροταφείο στην Λέσβο, όπου μια μαρμάρινη πλάκα γράφει: «Άγνωστο βρέφος, ετών 1». Η εικόνα προκαλεί ανατριχίλα!

ρυθκρετθκρτθκρκ.jpg
«Μερικοί ξένοι πολιτικοί μας δείχνουν με το δάχτυλο και κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν κατάφερε να κρατήσει τους πρόσφυγες στην χώρα. Πως μπορεί κάποιος να σε πιέσει να μείνεις σε ένα μέρος που δεν θέλεις. Να φτιάξουμε φυλακές; Να τους δείρουν η αστυνομία και ο στρατός; Δεν έχουν ήδη υποφέρει πάρα πολλά; Η κατάσταση δείχνει ότι αυτοί οι πολιτικοί δεν έχουν δικά τους παιδιά», γράφει η εφημερίδα, ενώ λέει ότι οι πρόσφυγες στην ουσία είναι φυλακισμένοι στην Ελλάδα γιατί δεν θέλουν να μείνουν!

θικτυικ.jpg
θκτυθκ.jpg

«Φαίνεται ότι ο μικρός Αϊλάν ξεχάστηκε γρήγορα», σχολιάζει με πίκρα η δημοσιογράφος, ενώ διερωτάται «Πόσες τέτοιες φωτογραφίες πρέπει να δείτε για να αντιληφθείτε την πραγματικότητα; Μετά το μεγάλο ναυάγιο του περασμένου Οκτώβριου και όλους αυτούς τους νεκρούς που είδα, νόμιζα ότι θα τρελαθώ. Υπάρχει λύση».

υθκυθκυθ.jpg

«Αυτό που δεν μπορεί να λυθεί είναι η απανθρωπιά στις καρδιές αυτών των ανθρώπων. Η απανθρωπιά αυτών που ύψωσαν φράχτες εις βάρος αυτών των ανθρώπων», καταλήγει.