Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας στον καταυλισμό προσφύγων του Καλαί, όταν οι αρχές θέλησαν να τον γκρεμίσουν!
Η κατάσταση εκτροχιάστηκε εντελώς, όταν κάποιοι προσπάθησαν να βγουν στο δρόμο προκειμένου να στα��ατήσουν κάποιο διερχόμενο λεωφορείο, που θα τους μετέφερε κοντά στο στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την Βρετανία. Τότε, οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα.
Οι Γαλλικές Αρχές υπολογίζουν ότι η απόφαση να εκκενωθεί μέρος του στρατοπέδου θα επηρεάσει περίπου 1.000 μετανάστες. Οι περισσότεροι έρχονται από την Αφρική ή το Αφγανιστάν. Χρυσοπληρώνουν τους διακινητές, ακόμη και στο Καλαί, με την ελπίδα ότι θα περάσουν παράνομα στο Νησί.
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στα επεισόδια. Τα τρία ήταν μέλη της βρετανικής ακτιβιστικής οργάνωσης Νο Borders, "Όχι Σύνορα".
ρςγτςετγςτεγ.jpg
Οι γαλλικές Αρχές περιέγραψαν την επιχείρησή τους ως "ανθρωπιστική", διότι δεν επηρεάζονται τόποι λατρείας και σχολεία που είχαν δημιουργηθεί εντός του στρατοπέδου.

Όπως λένε πρόκειται για μετεγκάσταση στο νότιο τμήμα του Καλαί. Οι μετανάστες δεν το θέλουν αυτό καθώς θεωρούν ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να φύγουν προς στη Βρετανία. Για τον λόγο αυτόν δεν κάνουν και αίτηση πολιτικού ασύλου στη Γαλλία.
Δείτε το βίντεο!