​Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της Μόσχας. Μία γυναίκα ντυμένη στα μαύρα κρατούσε ένα κομμένο κεφαλάκι ενός μικρού παιδιού και απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από έναν σταθμό του μετρό.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, η γυναίκα φώναζε «Αλλάχ Άχμπαρ», ενώ περπατούσε κρατώντας ψύχραιμη το κεφαλάκι του ανήλικου παιδιού την ώρα που στο δρόμο περνούσαν τόσο ενήλικες όσο και παιδιά.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το ακέφαλο σώμα ενός παιδιού, ενώ προσπαθούσαν να σβήσουν μία φωτιά που είχε ξεσπάσει σε ένα διαμέρισμα στην πόλη. Το παιδί φαίνεται πως ήταν κοριτσάκι τριών ή τεσσάρων ετών.

Όπως όλα δείχνουν, η γυναίκα πρέπει να σκότωσε το παιδί και μετά τον φόνο να πήγε κατευθείαν σε έναν σταθμό του μετρό, εκεί όπου την σταμάτησε τυχαία για έλεγχο ένας αστυνομικός. Τότε, εκείνη έβγαλε από την τσάντα της το κεφάλι του παιδιού και άρχισε να φωνάζει ότι το δολοφόνησε!

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να την συλλάβουν ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η αδίστακτη γυναίκα ήταν η νταντά του άτυχου παιδιού.