​Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν κατά την διάρκεια άγριας συμπλοκής ανάμεσα σε μέλη της Κου Κλουξ Κλαν και σε άτομα που έκαναν αντι-διαδήλωση στο Αναχαϊμ της Καλιφόρνιας. Ο ένας από τους ανθρώπους που μαχαιρώθηκαν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια ειρηνική αντιδιαδήλωση βρισκόταν σε εξέλιξη για περίπου τρεις ώρες στο πάρκο, περίπου ενάμιση χιλιόμετρο βόρεια της Ντίσνεϊλαντ, όταν μέλη της Κου Κλουξ Κλαν έφθασαν στο σημείο με ένα μαύρο SUV. Το αυτοκίνητο σταμάτησε και τρεις άνδρες βγήκαν και άρχισαν να ξεφορτώνουν πανό και πλακάτ της ρατσιστικής οργάνωσης, όταν μια ομάδα περίπου 50 διαδηλωτών κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους, φωνάζοντας και πετώντας τους διάφορα αντικείμενα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Αμέσως μετά την συμπλοκή συνελήφθησαν τρία άτομα, ανάμεσά τους ένα μέλος της KKK που κατηγορείται για τις επιθέσεις με μαχαίρι, ενώ κρατούνται και τρεις αντιδιαδηλωτές, διότι ξυλοκόπησαν πεσμένο μέλος της Κου Κλουξ Κλαν.Αυτό δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας του Άναχαϊμ, Ντερόν Γουάιατ.

Λίγα λόγια για την Κου Κλουξ Κλαν

Με τον όρο Κου Κλουξ Κλαν αναφερόμαστε κυρίως σε δύο τρομοκρατικές-ρατσιστικές οργανώσεις που έδρασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και υποστήριξαν το ιδεολόγημα της υπεροχής των λευκών έναντι των άλλων φυλών, τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και την ομοφοβία, καθώς και την αυτοχθονία. Θεωρείται η κατά παράδοση μεγαλύτερη ακροδεξιά οργάνωση στις ΗΠΑ.

ΒΙΝΤΕΟ STAR