Η πιο μισητή ασθένεια στον κόσμο, «χτύπησε» τη Charlotte Eades, η οποία μοιραζόταν εδώ και καιρό, μέσω βίντεο στο YouTube, τη δύσκολη μάχη που έδινε με τη νόσο.

«Την Πέμπτη, σε ηλικία μόλις 19 ετών, η Charlotte «έφυγε από τη ζωή ήσυχα, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, σε νοσοκ��μείο του Μπράιτον», είπε η μητέρα της στο τελευταίο, συγκινητικό βίντεο, υπό τον τίτλο «Σας ευχαριστώ όλους, 1997-2016».

«Πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό», συνεχίζει η μητέρα της, «και ο σύζυγός μου κατάφερε να βρεθεί δίπλα της 15 λεπτά πριν “φύγει”. Ελπίζουμε όλοι ότι αυτό θα είναι μια κληρονομιά που άφησε η Charlotte».

ερυξερυξρυεξ.jpg


Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Chalrotte διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου σε ηλικία 17 ετών, τον Ιούλιο του 2013, την ίδια ημέρα που... ήταν έτοιμη να παραστεί στον χορό του σχολείου της!

��ατά τη διάρκεια της θεραπείας της, υποβλήθηκε σε επίπονες χειρουργικές επεμβάσεις και ακτινοβολία, που την άφησαν σταδιακά χωρίς όραση και ακοή, και ενώ συνέχιζε να υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία 5 ημέρες την εβδομάδα.

Τον τελευταίο μήνα της ζωής της η γενναία κοπέλα δεν μπορούσε να μιλήσει, να περπατήσει, να κάνει μπάνιο, ακόμα και να… πάει στην τουαλέτα χωρίς βοήθεια, αναφέρει το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της. Ειδικά τον τελευταίο καιρό, ο όγκος στον εγκέφαλο (τον οποίο η ίδια ονόμαζε «Εξολοθρευτή») της είχε κλέψει την ομιλία και είχε οδηγήσει στην πλήρη παράλυση της δεξιάς πλευράς του σώματός της.

τευξευςερξ.jpg
Επε��δή φοβόταν να μιλήσει δημόσια για την πάθησή της, η Charlotte έγινε «σταρ» του δικού της video blog στο YouTube, μέσω του οποίου προσπαθούσε να δώσει κουράγιο σε άλλους νέους που έπασχαν από καρκίνο!

Μάλιστα, σε ένα από αυτά τα βίντεο περιέγραφε τη δικιά της ιστορία και το πώς ήταν η ζωή της μετά τη διάγνωση. «Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο, δεν πίστευα ότι νέοι άνθρωποι μπορούν να προσβληθούν», είχε πει πριν από λίγους μήνες στην Daily Mail. «Ήμουν αρκετά αφελής», πρόσθεσε.

Την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, στις 4 Φεβρουαρίου, η Charlotte κάθισε και πάλι μπροστά από την κάμερα, αλλά ήταν σαφές πως πλέον αντιμετώπιζε σοβαρές δυσκολίες.

Η μητέρα της διάβασε ένα μήνυμα από τη Charlotte, στο οποίο έλεγε ότι «θα ήθελα πολύ να μιλήσω, αλλά αυτό είναι λίγο δύσκολο τώρα», καθώς η ασθένεια την είχε αφήσει χωρίς ομιλία. «Πρέπει να είμαι ειλικρινής: η ζωή τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ δύσκολη και είναι λίγα αυτά για τα οποία ελπίζω», ανέφερε.

Παρά το γεγονός ότι υπέφερε όμως, παρέμενε αισιόδοξη, λέγοντας ότι ήλπιζε η θεραπεία να δουλέψει και να τη βοηθήσει να επανακτήσει κάποιες από τις λειτουργίες της. «Το μυαλό μου είναι εδώ, απλά ο υπόλοιπος εαυτός μου δυσκολεύεται», είπε.