Ένα απίστευτο περιστατικό, ενδεικτικό της ξενοφοβίας που επικρατεί στην Ευρώπη, συνέβη στη Γερμανία.

Τι έγινε; Μια ομάδα 20-30 μεθυσμένων ατόμων, χειροκροτούσε και πανηγύριζε καθώς έβλεπε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων να έχει παραδοθεί στις φλόγες! Ναι, καλά δι��βάσατε. Μάλιστα, αυτό συνέβη λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του ντροπιαστικού video επίθεσης αστυνομικών κατά προσφύγων!

ΤΥΞΡΥΕΤΥΞΕΥΤ.jpg

Όλα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Μπάουτσεν στο ανατολικό τμήμα της Δρέσδης, πρωτεύουσα της Σαξονίας και πόλη όπου «γέννησε» το ισλαμοφοβικό κίνημα Pegida το φθινόπωρο του 2014.

ΥΘΚΞΡΥΘΚΡΘΚ.jpg

Σύμφωνα με τον Guardian, όλα δείχνουν προς πρόκειται για εμπρησμό.Το θετικό της υπόθεσης είναι, πως δεν υπήρξαν θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές.

ΘΚΡΥΘΚΡΘΚ.jpg


Την ώρα που η φλόγες αποκτούσαν όλο και μεγαλύτερη ένταση, άλλοι έκαναν μορφασμούς ικανοποίησης, άλλοι μιλούσαν περιφρονητικά για τους μετανάστες και τουλάχιστον τρεις προσπάθησαν ακόμη και να εμποδίσουν τους πυροσβέστες από το να σβήσουν τη φωτιά! Τέλος, έγιναν δύο προσαγωγές. Δυο νεαροί, υπερβολικά μεθυσμένοι, δεν δίστασαν να βρίσουν αστυνομικούς!Ο ρατσισμός "ανθεί"

Η πυρκαγιά στο Μπάουτσεν σημειώθηκε μετά τα επεισόδια στο Κλάουσνιτς, νότια της Δρέσδης, την Πέμπτη το βράδυ, που ξέσπασαν μόλις έφθασε στην περιοχή ένα λεωφορείο όπου επέβαιναν περίπου 20 αιτούντες άσυλο.

Πρόκειται για το ντροπιαστικό περιστατικό που έχει καταγραφεί σε video, το οποίο δείχνει έναν αστυνομικό να αρπάζει από το λαιμό έναν έφηβο για να τον αναγκάσει να βγει από το λεωφορείο, τη στιγμή που 100 διαδηλωτές φώναζαν προς τους πρόσφυγες: «επιστρέψτε στις πατρίδες σας» ή «έξω».

Οι αντιδράσεις:

Την ίδια ώρα πολλά στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού καταδίκασαν με σθένος και τα δύο περιστατικά. «Είναι απαράδεκτο οι άνθρωποι που έρχονται εδώ αναζητώντας προστασία από τους διωγμούς να αντιμετωπίζουν το μίσος», δήλωσε ο υπουργός Εσωτ��ρικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

«Αυτοί που χειροκροτούν μπροστά από σπίτια που καίγονται, αυτοί που τρομοκρατούν τους πρόσφυγες συμπεριφέρονται με φρικτό κι αποκρουστικό τρόπο», υπογράμμισε με τη σειρά του σε μήνυμά του στο Τwitter ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μαας.

«Οι ρατσιστές (…) είναι μια ντροπή για την χώρα μας. Ντροπή σας!» έγραψε επίσης στο Twitter ο Μίχαελ Ροτ, υφυπουργός αρμόδιος για της Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.


Δείτε τα βίντεο!