​Συμφωνήσαμε ότι είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να μείνουμε στην ΕΕ, δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο παρουσίασε τη συμφωνία που πέτυχε στις Βρυξέλλες. Ο Κάμερον ανακοίνωσε δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.

«Θα προσέλθω στη Βουλή των Κοινοτήτων για να προτείνω οι πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον μας στην Ευρώπη με ένα 'μέσα' ή 'εξω' την Πέμπτη 23 Ιουνίου» είπε.

Ο ίδιος έδωσε τη γραμμή που θα ακολουθήσει σύσσωμη η κυβέρνησή του: «Η πρότασή μου είναι ξεκάθαρη. Πιστεύω ότι η Βρετανία ασφαλέστερη, ισχυρότερη και καλύτερη σε μια μεταρρυθμισμένη ΕΕ.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που η χώρα μας καλείται να πάρει στην εποχή μας [...] Δεν αγαπώ τις Βρυξέλλες, αγαπώ τη Βρετανία. Είμαι ο πρώτος που θα πει ότι η ΕΕ χρειάζεται βελτίωση. Όμως, το συγκεκριμένο έργο δεν τελειώνει με την απόφαση που ελήφθη τα ξημερώματα. Δεν θα πω ποτέ ότι η χώρα μας δεν θα μπορούσε να επιβιώσει εκτός ΕΕ, αλλά δεν είναι αυτό το ερώτημα.»

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Guardian, οι περισσότεροι υπουργοί συμφωνούν με τη θέση του Κάμερον, όμως υπάρχουν τουλάχιστον έξι μέλη του Υπουργικού που διαφωνούν και θα λάβουν μέρος στην εκστρατεία του «όχι».