Δύο ελληνικές παραλίες είναι ανάμεσα στις 50 ωραιότερες του κόσμου σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Η επιλογή είναι έκπληξη καθώς ενώ θα περίμενε κανείς να δει τις πιο συνηθισμένες όπως Ναυάγιο, Εγκρεμνοί, Μπάλος, Ελαφονήσι.. οι Βρετανοί επέλεξαν την παραλία Φακίστρα στο Πήλιο και την παραλία του Αγίου Γεωργίου, στη Νάξο.

in__1481_56c322de3b78b.jpg
Στην 7η θέση βρίσκεται η Φακίστρα. «Περισσότερο ορμίσκος παρά παραλία, περικυκλωμένη από βράχους και πυκνό δάσος, λευκή αμμουδιά και βότσαλα, καθώς και κρυστάλλινα νερά, η Φακίστρα του Πηλίου βρίσκεται πολύ κοντά στην Τσαγκαράδα. Έχει λίγο κατάβαση για να την προσεγγίσει κανείς, ενώ μετά από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μπορεί να την απολαύσει κανείς μόνος του», γράφει ο Guardian.

667.jpg
Η δεύτερη ελληνική παραλία που συγκαταλέγεται στη λίστα των Βρετανών είναι ο Άγιος Γεώργιος της Νάξου.

Η εφημερίδα αναφέρει: «Η Ελλάδα έχει πολλές πανέμορφες παραλίες, αλλά όταν αυτές συνδυάζουν και την καταλληλότητα για παιδιά, τη μερίδα του λέοντος κατέχει η Νάξος. Μία από τις καλύτερες για οικογένειες είναι ο Άγιος Γεώργιος, που απέχει μόλις πέντε λεπτά από τη Χώρα. Τα ζεστά και ρηχά νερά της είναι κατάλληλα για κωπηλασία και καταδύσεις με αναπνευστήρα, αλλά και για χαρούμενα παιδιά. Στο Flisvos Sport Club μπορεί κανείς να δηλώσει συμμετοχή για ιστιοσανίδα, θαλάσσιο σκι, να νοικιάσει ποδήλατο ή να παίξει ρακέτες και μπιτς βόλεϊ. Δίπλα από την παραλία επίσης υπάρχουν ταβέρνες και beach bar».
IMG24 Anse Source d'Argent [Résolution de l'écran].jpg
Στην πρώτη θέση της λίστας, είναι η παραλία Source d’Argent στις Σεϋχέλλες.

Πρόκειται για έναν απομονωμένο όρμο στην Λα Ντιγκ, τρίτο μεγαλύτερο νησί στο αρχιπέλαγος των Σεϋχελλών.

Στην τεράστια ακτή του είναι σπαρμένοι γιγάντιοι βράχοι από γρανίτη. Μετά το μπάνιο, υπάρχουν σε κοντινή απόσταση εστιατόρια με σπεσιαλιτέ κρεολικής κουζίνας (ανάμιξη στοιχείων από τη γαλλική, την ισπανική, την πορτογαλική, με έντονες επιρροές από την Αφρική).

Πηγή: Guardian