​Ένα ενδιαφέρον φαινόμενο εντόπισαν οι χρήστες του reddit, μια ευπάθεια που μπορεί να επηρεάσει την πλειοψηφία των iPhone. Εάν βάλεις ημερομηνία 1 Ιανουαρίου 1970 σε 64-bit iPhone ή iPad, τότε έχεις στα χέρια σου μια άχρηστη συσκευή.

Αυτό συμβαίνει σε 64-bit iOS συσκευές και όταν γίνει reboot, μπορεί να μπει σε DFU mode και να αναγνωριστεί από το iTunes, όμως ακόμη και μετά το restore δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Επηρεάζονται από iPhone 5, iPad Air, iPad mini 2 μέχρι και νεότερα μοντέλα.

Το bug δεν μπορεί να σας επηρεάσει εκτός αν βάλετε μόνοι σας την παραπάνω ημερομηνία. Οι αναφορές λένε ότι το πρόβλημα σχετίζεται με χρόνο UNIX, που είναι ένας τυποποιημένος μετρητής για τα δευτερόλεπτα από 1 Ιανουαρίου 1970. Ο χρόνος αποθηκεύεται ως 32-bit αριθμός.

Για να επαναφέρεις τη συσκευή σου θα πρέπει να πας σε ένα κατάστημα της Apple όπου θεωρητικά μπορούν να το διορθώσουν ή ένας άλλος τρόπος είναι να αφήσεις τη μπαταρία να αποφορτιστεί εντελώς. Τότε η ημερομηνία θα ρυθμιστεί και πάλι σωστά και το iPhone ή το iPad θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Δείτε πώς γίνεται και τι προκαλεί η "θανατηφόρος" ημερομηνία, στο βίντεο.