Τι κι αν είχαν οργανώσει καλά το σχέδιό τους; Η αστυνομία έμελλε να τους αλλάξει τα πλάνα!

Οι αρχές στην Αυστραλία ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατάσχεσαν υγροποιημένη μεθαμφεταμίνη - γνωστή και ως “πάγος,” συνολικής οικονομικής αξίας 890,5 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φορτίο παράνομων ναρκωτικών, που έχει κατασχεθεί από τις αρχές την τελευταία διετία!

Τέσσερις Κινέζοι, οι τρεις από τους οποίους κατάγονται από το Χονγκ Κονγκ κατηγορούνται για το ρόλο που είχαν στην εισαγωγή, αλλά και στην επεξεργασία 720 λίτρων του ναρκωτικού, τα οποία είχαν κρύψει σε… προσθετικά τζελ στηθόδεσμων, αλλά και καλλιτεχνικά είδη! Ναι, καλά διαβάσατε.

σρυξρσδυξσρυξ.jpg

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε αρκετές τοποθεσίες στο Σίντνεϊ, συμπεριλαμβανομένου και ενός εμπορικού κοντέινερ, το οποίο είχε φορτωθεί στο Χονγκ Κονγκ.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο εντοπισμό φορτίου υγρής μεταμφεταμίνης στην ιστορία της Αυστραλίας και έναν από τους μεγαλύτερους εντοπισμούς φορτίου ναρκωτικών στην ιστορία της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάικλ Κίναν στο Σίντνεϊ.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο εντοπισμός των ναρκωτικών έγινε δυνατός μετά από τη συνεργασία των αρχών της Αυστραλίας και της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου Ναρκωτικών.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας, ανακήρυξε τη παράνομη χρήση της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ως «επιδημία» το 2015 και οργάνωσε ειδική ομάδα δράσης, σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να εξαλείψει τη χρήση του ναρκωτικού.

εξσςρξσρυξ.jpg


Τονίζεται, ότι περίπου το 2,1% των Αυστραλών χρησιμοποίησαν ναρκωτικά μεθαμφεταμίνης και αμφεταμίνης το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, στην Αυστραλία. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά παράνομης χρήσης ναρκωτικών στον κόσμο!

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παρασκευαστής χημικών ουσιών που απαιτούνται για την παρασκευή νόμιμων και παράνομων ναρκωτικών, σύμφωνα με το αρμόδιο γραφείο του ΟΗΕ, ενώ η χώρα έχει υψηλό ποσοστό χρηστών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου των Ναρκωτικών το 2014, οι Κινέζοι που ήταν εθισμένοι στα ναρκωτικά ανέρχονταν στα 14 εκατομμύρια!