Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που μπορεί να τελειώσει τον πόλεμο στη Συρία μόνο με ένα του τηλεφώνημα. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, μιλώντας στην εκπομπή του BBC «The Andrew Marr Show».

σργνγφνσφγνσφδγν.jpg


Ο Βρετανός ΥΠΕΞ τόνισε ακόμη, ότι το αν θα φύγει ή θα μείνει ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, θα εξαρτηθεί από το αν οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να τον απομακρύνουν.

ρφυθλρυλιρυλ.jpg


Την ίδια ώρα πάντως, ο Ρώσος Πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε σε συνέντευξη του στο περιοδικ�� «TIME» ότι η πρόσφατη απόφαση για κατάπαυση των εχθροπραξιών δεν πρόκειται να σταματήσει τον πόλεμο στην Συρία!

Όπως επεσήμανε ο Μεντβέντεφ, δεν είναι στα άμεσα σχέδια της Ρωσίας να αναστείλει τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί ενάντια στις θέσεις των ανταρτών στην Συρία, έως ότου οι σύμμαχοί της στην Δαμασκό καταλήξουν σε μια επωφελή για αυτούς συνολική συμφωνία ειρήνης.

Αναφερόμενος στους μαχητές της Αντιπολίτευσης που πλήττει με τους βομβαρδισμούς της στην περιοχή γύρω από το Χαλέπι, ο Μεντβεντεφ τόνισε ότι «όποιος κυκλοφορεί με ένα αυτόματο όπλο στον ώμο αποτελεί έναν δικαιολογημένο στόχο, όχι μόνο οι τρομοκράτες του ISIS».

«Είναι όλοι τους ληστές και τρομοκράτες», δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στους αντάρ��ες της Συρίας τόνισε «τριγυρνούν από το ένα μέρος στο άλλο και από την μια αντιμαχόμενη πλευρά στην άλλη για διάφορους λόγους: Μπορεί να πληρώνονται καλύτερα από κάποιους σε σχέση με άλλους, ή να τα χουν «σπάσει» μεταξύ τους. Επομένως είναι πολύ δύσκολο για εμάς να εντοπίσουμε τις διάφορες, ποιος είναι μετριοπαθής και ποιος όχι, ποιος είναι ο καλός και ποιος είναι ο κακός».

Η συνέντευξη του Ρώσου Πρωθυπουργού δόθηκε μια ημέρα μετά την συμφωνία για κατάπαυση των εχθροπραξιών στην οποία κατέληξαν τα 17 κραητη-μελη του ISSG (International Syrian Support Group), μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, αμφισβητώντας ουσιαστικά το εύρος της απόφασης αυτής. «Τουλάχιστον μας δίνει μια συγκρατημένη αισιοδοξία και ελπίζουμε ότι σύντομα θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία για το μέλλον της Συρίας, για τον τρόπο με τον οποίο θα δρομολογηθεί η διαδικασία επίλυσης του προβλήματος, για τις αρχές και τους συμμετέχοντες στον απαραίτητο ενδο-Συριακό διάλογο» και πρόσθεσε ύστερα από μια μικρή παύση «και για την κατάπαυση του πυρός ασφαλώς»!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ με τον πόλεμο στην Συρία! Η Τουρκία δεν κάνει πίσω και ο Ομπάμα ζητά παύση!