​Του… κεφαλιού του κάνει ο Ερντογάν, αγνοώντας την συμφωνία που έκαναν προ ημερών Ρωσία και ΗΠΑ για πράξη των εχθροπραξιών στη Συρία.

Ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού, κοντά στην πόλη Αζάζ, και στη βόρεια επαρχία, Λαττάκεια και έπληξαν στόχους του PYD (κουρδικό κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) κοντά στην πόλη Αζάζ, στην επαρχία του Χαλεπιού. Ο τουρκικός στρατός ανταπέδωσε επίσης σε πυρά των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή του Χατάι, στη νότια Τουρκία.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Ανατολή, οι ένοπλες δυνάμεις προέβησαν σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις, πλήττοντας στόχους του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) αλλά και στόχους του συριακού καθεστώτος.

Την επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου απαιτώντας να αποσυρθούν οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από την περιοχή που κατέλαβε πρόσφατα, κοντά στα τουρκικά σύνορα. «Θα ανταποδίδουμε κάθε βήμα» των YPG, είπε στους δημοσιογράφους.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ:

Αγνοώντας Πούτιν και Ερντογάν, η Τουρκία συνέχισε και σήμερα τους βομβαρδισμούς κατά θέσεων Κούρδων στη βόρεια, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών σκοτώθηκαν δύο μέλη των κουρδικών δυνάμεων.

Να σημειώσουμε, ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε απειλήσει ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.