​Άρωμα Ελλάδας είχε το φετινό καρναβάλι στην Πορτογαλία, καυτηριάζοντας την οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Το άρμα που καυτηριάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα ήταν ένα από τα 8 που συμμετείχαν στο καρναβάλι του Τόρες Βέρντας, 50 χλμ βόρεια της Λισαβόνας.

σδγησδησ.jpg
Σε αυτό, η Ανγκελα Μέρκελ, με ένα κουμπαρά δίπλα της, κάνει ηλιοθεραπεία στην στέγη του Παρθενώνα ο οποίος βυθίζεται στα κύματα. Στα δεξιά και στα αριστερά της Γερμανίδας Καγκελαρίου υπάρχουν καρχαρίες. Πάνω τους γράφει: Διεθνές Νομισματικό ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σε ένα άλλο άρμα, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας κάθονται πάνω σε ένα κανόνι έτοιμο να σκάσει.

Σε άλλο άρμα φαίνονται εξαθλιωμένοι πρόσφυγες, σαν γκρι φαντάσματα, μέσα στη θάλασσα και στο τιμόνι ένας σατανικός καπετάνιος με κεφάλι γουρουνιού.

Εντυπωσιακά άρματα και εκκεντρικά κοστούμια κυριάρχησαν και στην παρέλαση του Μαρντί Γκρα, στη Νέα Ορλεάνη, που γίνεται εδώ και περίπου 100 χρόνια.

Παρά το κρύο οι μασκαράδες βγήκαν στους δρόμους. Πολλοί ντυμένοι σκελετοί, ξύπνησαν ξημερώματα τους κατοίκους και τους θύμισαν πόσο θνητοί είμαστε.

Στη Βραζιλία οι φαντασμαγορικές παρελάσεις στο σαμπαδρόμιο και τα υπαίθρια πάρτι τελείωσαν και οι υπηρεσίες καθαριότητας ανέλαβαν δράση, με προειδοποιήσεις για τον ιό Ζίκα στις στολές τους.

Στο Σάο Πάολο, εκπρόσωποι των σχολών της σάμπα που διαγωνίστηκαν, ήρθαν στα χέρια στη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νικητή.