​Συγκλονίζει η υπόθεση ενός βρέφους από την Κίνα, το οποίο, αφού κηρύχθηκε νεκρό από τους γιατρούς και πέρασε μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο ενός νεκροτομείου, «αναστήθηκε» την ώρα που ετοιμάζονταν να αποτεφρώσουν τη σορό του.

Την είδηση μετέδωσε επαρχιακό τηλεοπτικό δίκτυο, εν μέσω της αργίας του Νέου Σεληνιακού Έτους στην Κίνα.

Όπως χαρακτηριστικά μεταδόθηκε, «οι εργαζόμενοι σε γραφείο τελετών της στην επαρχία Ζετζιάνγκ, ετοιμάζονταν την Παρασκευή να αποτεφρώσουν τη σορό του μωρού, όταν αυτό άρχισε ξαφνικά να βγάζει μικρούς αναστεναγμούς».

Οι γιατροί είχαν πιστοποιήσει την Πέμπτη τον θάνατο του βρέφους, το οποίο για περίπου 15 ώρες ήταν στο ψυγείο ενός νεκροτομείου σε θερμοκρασία περίπου -12 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της Ζετζιάνγκ.

chinese-newborn-de_3570758b.jpg
To πιστοποιητικό θανάτου

Όταν αντιλήφθηκαν προς μεγάλη τους έκπληξη ότι το μωρό ήταν ζωντανό, οι υπάλληλοι του γραφείου κηδειών ειδοποίησαν αμέσως τον πατέρα του και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Έτσι το βρέφος εισήχθη στην εντατική νοσοκομείου.

Μετά την πρόωρη γέννησή του στις αρχές του Ιανουαρίου, το βρέφος είχε παραμείνει για 23 ημέρες στη θερμοκοιτίδα προτού το πάρει ο πατέρας του, ο Μ. Λου, στο σπίτι για να γιορτάσουν μαζί την έναρξη του έτους του πιθήκου.

Ωστόσο δύο ημέρες μετά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ξαφνικά. Το μωρό μελάνιασε και το πήγαν στα επείγοντα, όπου οι γιατροί πιστοποίησαν τον θάνατό του στις 4 Φεβρουαρίου, αφού ένας γιατρός διαπίστωσε ότι η καρδιά του είχε πάψει να χτυπά.