Πανικός κατέλαβε τους επιβάτες του Anthem of the Seas, του δεύτερου μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο, όταν κύματα 9 μέτρων το πολιόρκησαν!

Σύμφωνα με τον Guardian, το κρουαζιερόπλοιο με πάνω από 4.000 επιβαίνοντες, έπλεε ανοικτά της Νοτίου Καρολίνας, όταν ξαφνικά έπεσε σε μια φοβερή καταιγίδα! Αποτέλεσμα; Δριμύτατοι άνεμοι και πελώρια κύματα άρχισαν να το «χτυπούν» απ΄ όλες τις πλευρές.

3θ6246θ426θ.jpg
ερθυερυθερθ.jpg

Οι επιβάτες έχαναν την ισορροπία τους, αντικείμενα έπεφταν κι έσπαγαν, τραπέζια και καρέκλες αναποδογυρίστηκαν και 4 επιβάτες τραυματίστηκαν! Ευτυχώς, ο τραυματισμός τους ήταν ελαφρύς.

To κρουαζιερόπλοιο το οποίο όταν έπεσε σ��ην καταιγίδα είχε μόλις ξεκινήσει για την επτά ημερών προγραμματισμένη κρουαζιέρα του από το Νιου Τζέρσεϊ, επέστρεψε πίσω στο λιμάνι από όπου είχε ξεκινήσει, αφού, βέβαια, επί ώρες χτυπήθηκε από τα μανιασμένα κύματα, με την εταιρεία να αναφέρει ωστόσο ότι οι λειτουργίες του πλοίου δεν επηρεάστηκαν και ότι η απόφαση για την επιστροφή στο Νιου Τζέρσεϊ ελήφθη λόγω ανησυχιών ότι ο καιρός θα επιδεινωθεί περαιτέρω.

υθςρυθερ.jpg

ρυθερυθερθ.jpg

Το θέμα έφθασε και στην αμερικανική Γερουσία, με γ��ρουσιαστή των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Εμπορίου να ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για το συμβάν, λέγοντας ότι το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν έπρεπε να πλεύσει στην καρδιά μιας καταιγίδας με δύναμη τυφώνα. «Θέλω το Εθνικό Συμβούλιο Μεταφορών να δώσει απαντήσεις γρήγορα και να κάνει την εξής παραίνεση στους ναυτικούς: Οταν η καταιγίδα βρίσκεται σε εξέλιξη, να μην βγαίνουν από το λιμάνι».

Η εταιρεία επέστρεψε όλο το ποσό που είχαν καταβάλει ως αντίτιμο για την κρουαζιέρα οι επιβάτες και τους προσφέρει και 50% έκπτωση σε περίπτωση που θέλουν να «κλείσουν» κάποια άλλη κρουαζιέρα, ενώ όπως έγραφαν οι επιβάτες στο Twitter την ώρα της καταιγίδας τους έδωσε και δικαίωμα... ελευθέρας στο mini bar της καμπίνας τους κατά τη διάρκεια αυτού του μεγάλου εφιάλτη.

τυεξετυξ.jpg

τυθετυθε.jpg

«Τρομοκρατήθηκα, αν και έκανα τα πάντα για να το κρύψω από την γυναίκα μου. Το πλοίο χτυπιόταν από μεγάλα κύματα αριστερά και δεξιά, κάποια στιγμή είχε πάρει μεγάλη κλίση, φοβηθήκαμε για την ασφάλειά μας», αναφέρει ο Ρόμπερτ Χούτσκα, συντάκτης της εφημερίδας Detroit Free Press, που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο.

Ωστόσο, υπήρχαν και οι πιο… ψύχραιμοι οι οποίοι αντιμετώπισαν με χιούμορ τα όσα συνέβαιναν. «Τα καλά νέα; Ποτέ δεν χάθηκε το σήμα του Super Bowl. Η τηλεόραση είχε τέλεια εικόνα καθ’ όλη τη διάρκεια της καταιγίδας», έγραφε ένας επιβάτης την ώρα της καταιγίδας στο Twitter.

υξετυξ.jpg
εθετυθ.jpg
Χαρακτηριστικές της καταστροφής που προκλήθηκε στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο αλλά και του πραγματικού εφιάλτη που έζησαν επί ώρες οι επιβάτες του Anthem of the Seas, είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που «ανέβασαν» στα social media οι επιβαίνοντες!


Δείτε τα βίντεο!